Ψυχαγωγία

Ένα πρόγραμμα με σκοπούς και τραγούδια του Αιγαίου


Δημοσίευση ΦΕΒ 26, 2015

Ένα πρόγραμμα με σκοπούς και τραγούδια του Αιγαίου

Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», φιλοξενεί την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, στις 22.00΄, το μουσικό σχήμα «Μπάλλος», σε ένα πρόγραμμα με σκοπούς και τραγούδια του Αιγαίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας. Αποτελείται από τους: Γιάννη Ζευγόλη –βιολί, Ουρανία Λαμπροπούλου –σαντούρι και Κώστα Σιδερή –λαούτο. Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού –τραγούδι.

Το μουσικό σχήμα «Μπάλλος» εμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή αρχές του 2002. Αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τον «ήχο» του σχήματος, είναι η επιλογή των οργάνων και του ρεπερτορίου καθώς και η χρήση παλαιών τρόπων παιξίματος, που εδώ λαμβάνουν μια άλλη διάσταση. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το βιολί, το σαντούρι και το λαούτο: ένα οργανικό σύνολο αρκετά διαδεδομένο και σε χρήση ακόμα και σήμερα στο Αιγαίο.

Το καθένα από τα μέλη του έχει διανύσει τη δική του πορεία στο χώρο τόσο της παραδοσιακής, όσο και της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, συμμετέχοντας ενεργά στη μουσική ζωή στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εκτελεστές ή συνθέτες. Οι επιρροές των μελών του σχήματος ποικίλουν (παραδοσιακή, βυζαντινή, δυτική μουσική) και το γεγονός αυτό παίζει ένα ρόλο πολύ σημαντικό στο τελικό αποτέλεσμα, προσδίδοντάς του έναν ήχο μοναδικό... Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει από το 2002 ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb