Παράξενα

10.000 Ιάπωνες έπαιξαν ξύλο γuμνοί σε ναό για ένα τυχερό... μπαστούνι


Δημοσίευση ΦΕΒ 21, 2017

10.000 Ιάπωνες έπαιξαν ξύλο γuμνοί σε ναό για ένα τυχερό... μπαστούνι

Κάθε χρόνο διεξάγεται ένα φεστιβάλ με γuμνούς άνδρες («Naked Man Festival») στην Ιαπωνία, όπου λαμβάνουν μέρος χιλιάδες άνδρες. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πόλη Οκαγιάμα σε έναν ναό.

Γιατί θα πείτε είναι γuμνοί οι άνδρες; Έτσι το επιτάσσει το έθιμο που κρατάει για πάνω από 500 χρόνια. Χιλιάδες Ιάπωνες, μαζεύονται στον ναό, σχεδόν γuμνοι, αφού καλύπτουν μόνο το απόκρυφο σημείο τους με ένα λευκό κάλυμμα, συνωστίζονται μέσα στο ναό και παίζουν ξύλο στην κυριολεξία ώστε να πάρουν ένα από τα μπαστούνια του ιερέα, που θεωρούν ότι φέρνουν τύχη για έναν χρόνο, σε όποιον καταφέρει.

Και σαν να μην έφτανε ότι πρέπει να τις φάνε και κατά πάσα πιθανότητα να φύγουν με άδεια χέρια, αλλά την στιγμή που είναι γuμνοί, μήνα Φεβρουάριο στην Οκαγιάμα, η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν.

Το παράξενο αυτό έθιμο έχει τις ρίζες του περίπου μισή χιλιετία πίσω. Όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαζεύονται στον ναό, με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά, όπου η προσέλευση των ανδρών έφτασε τις 10.000! Γι’ αυτό και επικρατούν καταστάσεις σαν κι αυτές που βλέπουμε στις εικόνες.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb