Παράξενα

Αυστραλία: Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατοικίδιο κροκόδειλο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΠΡ 28, 2017

Αυστραλία: Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατοικίδιο κροκόδειλο

Όταν οι πυροσβέστες του Darwin της Αυστραλίας πήγαν να κατασβέσουν φωτιά που είχε ξεσπάσει σε σπίτι στην περιοχή των Fannie Bay, δεν περίμεναν να συναντήσουν ένα «κατοικίδιο» τεσσάρων μέτρων.

Συγκεκριμένα, αφού οι πυροσβέστες σβησαν την φωτιά και ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, εντόπισαν σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί στο πίσω μέρος της κατοικίας, έναν κροκόδειλο μήκους τεσσάρων μέτρων και ηλικίας 70 ετών με το όνομα Άλμπερτ, που ζούσε ως κατοικίδιο στο σπίτι εδώ και 59 χρόνια.

Η ιδιοκτήτρια του Άλμπερτ, Helen Haritos δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και δεν μπόρεσε να ειδοποιήσει τις αρχές για την ύπαρξη του κροκόδειλου.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από σίδερο ρούχων το οποίο είχε ξεχαστεί αναμμένο μέσα στο σπίτι. Ο πυροσβέστης Βill Gleeson δήλωσε ότι η παρουσία του τεράστιου ερπετού αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για τους διασώστες, αλλά δεν επηρέασε την όλη επιχείρηση.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πάρκων και Άγριων Ζώων της περιοχής, εξέτασε τον Άλμπερτ και δήλωσε ότι είναι σε «πολύ καλή κατάσταση» δεδομένης της καταστροφής που υπέστη το σπίτι.

Η Helen Haritos ζει στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια και κληρονόμησε τον κροκόδειλο – μαζί με τις απαραίτητες άδειες κατοχής – από τον πατέρα της George, που ήταν κυνηγός κροκοδείλων και βρήκε τον Άλμπερτ σε ένα κοντινό ποτάμι το 1958. Οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού όπως είναι ο Άλμπερτ, είναι είδος υπό προστασία από το 1970, ενώ θεωρούν τους ανθρώπους ως πιθανό θήραμα.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb