Νέα

Γιάνης Βαρουφάκης: 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 07, 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Κανένας άλλος υπουργός Οικονομικών δεν μας είχε απασχολήσει τόσο πολύ από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε ο σταρ των ημερών, όχι μόνο λόγων των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, αλλά και για την ενδιαφέρουσα ζωή του. Σήμερα υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Ο γνωστός οικονομολόγος πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες άρθρα από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με αυτόν και η πανέμορφη σύζυγός του, Δανάη Στράτου. Ωστόσο, το TLIFE βρήκε 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Γ. Βαρουφάκη, που έχει επιλέξει να είναι ξεχωριστός ακόμα και στον τρόπο που γράφει το όνομά του, δηλαδή με ένα ν!

  1. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Στο Πανεπιστήμιο του Essex, στο Πανεπιστήμιο του Norwichτης Ανατολικής Αγγλίας, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  2. Στη μακρινή Αυστραλία είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία του έδωσε σύντομα φανατικό κοινό. Μετατράπηκε γρήγορα σε τοπικό... Greek idol, με χαρακτηριστικά πολύχρωμα πουκάμισα, ροκ διάθεση και δηκτικά τσιτάτα.
  3. Τα περισσότερα καλοκαίρια του τα περνούσε στην Κρήτη και προτιμούσε τις απομακρυσμένες παραλίες του νησιού, καθως δεν λέει όχι στον γuμνισμό.
  4. Είναι συλλέκτης και ξοδεύει ποσά για δυσεύρετους και σπάνιους δίσκους.
  5. Λατρεύει τα καλά εστιατόρια, παρόλο που στα ταξίδια του στο εξωτερικό προτιμά underground μαγαζιά.
  6. Έχει ιδρύσει μαζί με τη σύζυγό του την ΜΚΟ Vital Space Projects, με σκοπό τη διερεύνηση μέσα από την τέχνη φαινομένων όπως ο υπερπληθυσμός των σύγχρονων πόλεων.
  7. Σε πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις του φοράει T-shirts με την ένδειξη Chinati, που αντιστοιχεί στο πρωτοποριακό ίδρυμα του Τέξας που παίρνει έμπνευση από τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις, πράγμα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Γιάνη Βαρουφάκη.
  8. Αρθρογραφούσε σε διαφορετικά Μέσα για πολλά χρόνια και ανάμεσα σε αυτά ήταν η free press Lifo και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Protagon που ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
  9. Είναι δεινός χρήστης του Ιnstagram, το οποίο επιλέγει να τροφοδοτεί με καλλιτεχνικές φωτογραφίες με τη 12χρονη κόρη του, Ξένια, τη σύζυγό του και άλλες οικογενειακές στιγμές.
  10. Είναι λάτρης της ταχύτητας και των μηχανών.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτός από πολλούς πολέμιους, μετά την υπουργοποιήσή του απέκτησε και μεγάλο ρεύμα στο γυναικείο φύλο.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb