Νέα

Η Ελβετία ψάχνει αγρότες, με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα


Δημοσίευση ΜΑΙ 26, 2015

Η Ελβετία ψάχνει αγρότες, με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα

Η Ελβετία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει εργατικό δυναμικό για τα αγροκτήματα, τάχθηκε υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων και έτσι ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα 3 χρόνων.

Η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) οργανώνουν το πρόγραμμα στο οποίο ο μισθός για κάθε αγρότη θα φτάνει ως τις 3.000 ευρώ τον μήνα, θα περιλαμβάνει εκμάθηση της γλώσσας και ένταξη στην κοινωνία. Ο γεωργικός τομέας της Ελβετίας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους, κυρίως Πολωνούς η Πορτογάλους.

Δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία έχουν επιλεγεί γι' αυτήν την πιλοτική δοκιμή και έτσι και οι Ελβετοί αγρότες θα επωφεληθούν από αυτό πρόγραμμα και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας.

Τον πρώτο μήνα ο μισθός θα είναι 2.000 ευρώ και από τον δεύτερο μήνα θα φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ. Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών. Σύντομα οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και έτσι θα ενσωματωθούν και αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Αυτήν τη στιγμή, μόνο το 1/3 του συνόλου των προσφύγων μπορεί να ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό τα πρώτα χρόνια στην Ελβετία.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb