Νέα

Ηράκλειο: Γιαγιά «τσακάλι»... ξεσκέπασε 47χρονο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 21, 2019

Ηράκλειο: Γιαγιά «τσακάλι»... ξεσκέπασε 47χρονο που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Μια υπερήλικη γυναίκα σε χωριό του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης αποδείχθηκε πιο έξυπνη από τους απατεώνες. Όταν χτύπησε το τηλέφωνό της κατάλαβε αμέσως ότι είχε να κάνει με τις γνωστές σπείρες και εξήγησε στο πρόσωπο που της μιλούσε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά στην τράπεζα.

Ο απατεώνας προσπάθησε να της κλείσει ραντεβού για το πρωί ώστε να μεταβούν μαζί στην τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Όμως η γιαγιά πού να κλείσει το τηλέφωνο.

Έτσι έλεγε με τον κατάλληλο δραματικό τόνο «Με ρωτάτε εμένα αν θα κοιμηθώ όλη τη νύχτα; Για τον εγγονό μου πρόκειται. Θα σκάσω από την αγωνία μου. Τώρα θα βρεθούμε να κλείσουμε τη δουλειά. Θα σας δώσω ό,τι χρήματα έχω και όλα τα κοσμήματά μου».

Οι απατεώνες πείστηκαν ότι η γιαγιά πράγματι βιάζονταν και όρισαν τόπο συνάντησης για την παράδοση των χρημάτων και των κοσμημάτων. Η ηλικιωμένη στο μεταξύ ενημέρωσε τη νύφη της να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το σχέδιο καταστρώθηκε. Αστυνομικοί περίμεναν την… άφιξη των δραστών και τελικά πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο Βούλγαρο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ. Και επειδή χρήματα για την εγγύηση δεν υπήρχαν, ο 47χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νεάπολης.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb