Νέα

Μαθητές σε σχολείο της Γερμανίας υποστηρίζουν το νεοναζισμό


Δημοσίευση ΟΚΤ 31, 2014

Μαθητές σε σχολείο της Γερμανίας υποστηρίζουν το νεοναζισμό

Η είδηση αφορά μαθητές Γυμνασίου στην περιοχή Landsberg της Γερμανίας, οι οποίοι φαίνεται πως υποστηρίζουν νεοναζιστικές ιδέες, καθώς κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς, ανταλλάσουν ρατσιστικά SMS, τα οποία τους φαίνονται αστεία, και θεωρούν τον Χίτλερ «σπουδαίο άνδρα». Στο φως έφερε την υπόθεση η γερμανική εφημερίδα «Bild», δημοσιεύοντας φωτογραφίες των εν λόγω μαθητών.

Μέχρι στιγμής, δυο έφηβοι ανακρίνονται από την αστυνομία, ενώ τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει βρίσκονται όλα στα χέρια των Αρχών, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Πάντως, ο διευθυντής του σχολείου, που είπε ότι όλοι εξεπλάγησαν από τους μικρούς νεοναζί, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εφηβικό ξέσπασμα και τίποτα σοβαρό, καθώς πολλά παιδιά αντιδρούν σε αυτήν την ηλικία, ενώ γονείς αντέδρασαν για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, διότι θεωρούν πως δεν χρειάζεται να εμπλακεί ολόκληρη η τάξη σε αυτήν την υπόθεση.

Πάντως, όλα τα σχολεία στη Γερμανία έχουν επισκεφθεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαθαίνουν για την καταστροφική δράση του Γ' Ράιχ, ενώ οι ναζιστικοί χαιρετισμοί ή φράσεις τιμωρούνται από το γερμανικό κράτος μέχρι και με 6 μήνες φυλάκισης.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb