Νέα

Mhairi Black: Η νεότερη βουλευτής της Αγγλίας ειναι μόλις 21 ετών!


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 27, 2015

Mhairi Black: Η νεότερη βουλευτής της Αγγλίας ειναι μόλις 21 ετών!

Η Mhairi Black, είναι η 20χρονη βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, που κατάφερε να εντυπωσιάσει τον κόσμο με την πρώτη της ομιλία, συγκεντρώνοντας πάνω από 3,5 εκατομμύρια views, μέσα από το Facebook, στο βίντεο της.

Όπως είπε η νεαρή κοπέλα, αισθάνεται πολύ αμήχανα που βρίσκεται ανάμεσα σε συναδέλφους που έχουν την ηλικία του πατέρα της και του παππού της, ενώ μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για τα καθημερινά προβλήματα που η γενιά της αντιμετωπίζει, καθώς πληρώνει το τίμημα της «ανάπτυξης» με τις πιο άσχημες συνθήκες στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας κακούς μισθούς, ενώ οι περισσότεροι συνομήλικοι της είναι αναγκασμένοι να ζουν με τους γονείς τους.

Επιπλέον, η Mhairi δεν δίστασε να αποκαλύψει πως μέχρι να εκλεγεί, δεν μπορούσε να βρει κάποιο σπίτι με ενοίκιο που θα μπορούσε να πληρώσει, ενώ ανέφερε και μια τραγική ειρωνεία που συμβαίνει. Μιας και η κατοικία της, της χορηγείται από το κράτος λόγο του αξιώματος της, αποτελεί την μοναδική 20χρονη πολίτη της Αγγλίας με επιδοτούμενη στέγαση, αφού ο γενικός γραμματέας των Οικονομικών κατήργησε την επιδότηση στέγασης για νέους, κάτω των 21 ετών!

Αυτό όμως δεν ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της ομιλίας της Mhairi, μιας και λίγο αργότερα πρότεινε κάτι που προτείνεται μια φορά στα 200 χρόνια από τους βουλευτές και αυτό ήταν το κάλεσμα των βουλευτών του κόμματος των Εργατικών, που αποτελούν την αντιπολίτευση, για συνεργασία με τους βουλευτές του κόμματος της!

Χαρακτηριστικά είπε: «Ελάτε να γίνουμε μαζί η αντιπολίτευση .Ελάτε να γίνου το σημείο αναφοράς για μια καλύτερη κοινωνία».

Ακόμα, η νεαρή αναφέρθηκε και στο θέμα του ελληνικού χρέους λέγοντας πως τα μέτρα αυστηρότητας ούτε λειτούργησαν, αλλά ούτε και θα λειτουργήσουν ποτέ και πως ο λαός της Ελλάδας έδειξε αυτοπεποίθηση και λογική, αλλά και πως οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να ακούσουν τον κόσμο.

Η 20χρονη βουλευτής, αποτελεί την νεότερη εκλεγμένη αντιπρόσωπο της χώρας της, ενώ προέρχεται από μια εργατική οικογένεια, όπου έβλεπε ποδόσφαιρο με τον πατέρα της και έκανε κοινοποιήσεις με βρισιές στο Twitter, το οποίο της διέγραψε τον λογαριασμό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Πάτησε τον σεξισμό και τις υβριστικές επιθέσεις, θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές, καταφέρνοντας να πετύχει και ίσως είναι αυτή, που θα μπορέσει να κάνει τους ανθρώπους της γενιάς της να πιστέψουν και πάλι στην πολιτική.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb