Παράξενα

Μωράκι χωρίς μύτη μαθαίνει να επιβιώνει


Δημοσίευση ΑΠΡ 05, 2015

Μωράκι χωρίς μύτη μαθαίνει να επιβιώνει

Ο Eli Thompson είναι ένα μωράκι περίπου τριών κιλών, που γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου και επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά του, μετά από πολλές εβδομάδες που πέρασε στο νοσοκομείο, μιας και γεννήθηκε χωρίς μύτη. Μόλις ένας στα 197 εκατομμύρια έχει την πιθανότητα να γεννηθεί έτσι.

Σύμφωνα με ένα σχετικό άρθρο του Εθνικού Κέντρου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν καταγραφεί μόλις 30 περιπτώσεις ανθρώπων γεννημένων χωρίς μύτη, ενώ δυστυχώς, για ένα παιδί που θα έρθει στον κόσμο με αυτό το πρόβλημα τα προγνωστικά δείχνουν ότι θα έχει θέματα ανάπτυξης, τόσο σωματικά, όσο και νοητικά. Η μητέρα του Eli, πάντως, Brandi Thompson, στην αρχή φοβήθηκε για την υγεία του, μιας και είδε ότι του έλλειπε ένα από τα βασικότερα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, όμως ο γιατρός τής έλεγε πως το παιδί της είναι απολύτως καλά. Έτσι, η Brandi μαζί με τον σύζυγό της έστησαν μια σελίδα στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν χρήματα για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα του γιου τους.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της, η μητέρα του αγοριού, ενώ περίμενε ένα υγιές παιδί, τελικά ο Eli γεννήθηκε χωρίς μύτη και ο γιατρός της της είπε πως αυτά τα περιστατικά τυχαίνουν 1 μια φορά στις 10 δισ. περιπτώσεις. Ο μικρός εξετάστηκε από ειδικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν έχει ρινικές διόδους ή κοιλότητες, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και μια πλαστική, που θα του πρόσθετε μια μύτη, δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο μικρός πέρασε και από άλλες εξετάσεις και μπορεί να του κάνουν τραχειοτομή και να του βάλουν μια σακούλα στο στομάχι για να τρέφεται, όμως οι γονείς του δεν χάνουν την ελπίδα τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Μάλιστα, η οικογένειά του είναι πολύ χαρούμενη που πλέον το νέο μέλος της είναι μαζί τους στο σπίτι και κρατούν ένα ημερολόγιο στο Facebook με την πρόοδο που εκείνος κάνει. Βέβαια, αν και κάποια ημέρα ορισμένα από τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα δοθούν για πλαστική στον μικρό, οι γονείς του λένε πως είναι τέλειος όπως ακριβώς είναι και δεν σκοπεύουν να επέμβουν στην εμφάνισή του, παρά μόνο όταν ο ίδιος θελήσει να την αλλάξει.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb