Νέα

Ο πιο στιλάτος άστεγος της Ουκρανίας


Δημοσίευση ΝΟE 24, 2014

Ο πιο στιλάτος άστεγος της Ουκρανίας

Τον 55 χρονο άστεγο Slavik εντόπισε ο φωτογράφος Yurko Dyachyshyn, μια ημέρα που φωτογράφιζε στο κέντρο της ουκρανικής πόλης Lviv. O Slavik ζητούσε ψιλά από τους περαστικούς όταν ο Yurko τον είδε για πρώτη φορά και από τότε ξεκίνησε να τον φωτογραφίζει, πληρώνοντάς τον 1 δολάριο για κάθε τους συνάντηση.

Όπως είπε ο φωτογράφος, πρόκειται για τον πιο στιλάτο άστεγο του κόσμου, καθώς ακόμα και ο τρόπος ζωής του διαφέρει από των υπόλοιπων αστέγων. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα ρούχα που παίρνει από τα κέντρα αστέγων ή αυτά που βρίσκει πεταμένα, ενώ δεν φοράει ποτέ το ίδιο σύνολο και πάντα ταιριάζει τα μαλλιά και τα γένια του ανάλογα με την εμφάνισή του. Δεν κρατάει πολλές σακούλες, ούτε ψάχνει στα σκουπίδια, και κανείς δεν ξέρει πού κρύβεται, ποιο είναι το σπίτι του.

Είναι ένας άνθρωπος που εκπέμπει ηρεμία και μάλλον έχει κάποια ανισορροπία, γι' αυτό και δεν μπόρεσε να περιγράψει ακριβώς την ιστορία της ζωής του στον Yurko. Επί δύο χρόνια ο Yurko έψαχνε για τον Slavik στους δρόμους του κέντρου του Lviv, όπου και τον φωτογράφιζε, με αποτέλεσμα οι δυο άντρες να γίνουν φίλοι και ο άστεγος να δείχνει τα στιλάτα σύνολά του στον φωτογράφο. Δυστυχώς ο Yurko Dyachyshyn έχει να δει τον Slavik από τον Ιανουάριο του 2013, που τον φωτογράφισε τελευταία φορά, αλλα δεν ανησυχεί, καθώς πιστεύει ότι οι δυο τους θα ξαναβρεθούν σύντομα.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb