Dolce Vita

Οι τέσσερις σοβαρές παθήσεις που κρύβει η δίψα


Δημοσίευση ΑΥΓ 02, 2015

Οι τέσσερις σοβαρές παθήσεις που κρύβει η δίψα

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό δεν μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς το 60% του σώματός μας αποτελείται από αυτό.

Η δίψα είναι ένας τρόπος του οργανισμού μας να μας δείξει πως χρειαζόμαστε να πιούμε ένα ποτήρι νερό.

Αν εξαιρέσουμε τις φυσικές αιτίες πρόκλησης δίψας, όπως η υψηλή θερμοκρασία ή η έντονη δραστηριότητα, υπάρχουν κάποιες αιτίες που κρύβουν σοβαρές παθήσεις.

Αφυδάτωση
Η δίψα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Τα συμπτώματα αυτής είναι να αισθάνεστε το στόμα σας ξηρό, η μειωμένη ούρηση, ενώ μπορεί να νιώθετε πονοκέφαλο, ακόμα και να έχετε ξηροδερμία. Σε περίπτωση σοβαρής αφυδάτωσης, μπορεί να παρουσιάσετε απώλεια συνείδησης.

Κακή διατροφή
Η διατροφή σας μπορεί να σχετίζεται με τη δίψα. Σε περίπτωση που προτιμάτε πικάντικα ή αλμυρά φαγητά, τότε η ανάγκη σας για νερό είναι μεγαλύτερη. Παράλληλα, ασθένειες που δημιουργούν ναυτία και διάρροια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, η οποία προκαλεί δίψα. Ακόμα και ο καφές και το αλκοόλ μπορούν να σας κάνουν να διψάσετε.

Διαβήτης
Οι περισσότεροι διαβητικοί αισθάνονται έντονη δίψα, καθώς ο διαβήτης είναι μια έντονη διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. ¶λλα συμπτώματα είναι η κόπωση, η απώλεια ή η αύξηση βάρους και η συχνή ούρηση.

Παθήσεις νεφρών ή ήπατος
Τα σωματικά υγρά μπορούν να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, εξαιτίας της ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb