Νέα

Ρεπορτάζ αποκαλύπτει τι κάνουν οι γιατροί σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναισθησία


Δημοσίευση ΑΥΓ 28, 2015

Ρεπορτάζ αποκαλύπτει τι κάνουν οι γιατροί σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναισθησία

Ένα αμερικανικό ιατρικό περιοδικό έρχεται για να επιβεβαιώσει κάποιες από τις πιο άσχημες υποψίες που έχουν οι άνθρωποι για το τι μπορεί να συμβαίνει όταν βρεθούν σε κατάσταση αναισθησίας. Σύμφωνα με τα όσα λέει σχετικό άρθρο λοιπόν, φαίνεται πως μερικοί γιατροί παρενοχλούν σeξουαλικά και κοροϊδεύουν τους ασθενείς τους ενώ εκείνοι βρίσκονται σε κατάσταση νάρκωσης, κατά τη διάρκεια επεμβάσεων.

Στο ανώνυμο δημοσίευμα του «Annals of Internal Medicine», ένας γιατρός αποκαλύπτει δύο από τα πιο τρομακτικά περιστατικά που αντιμετώπισε ο ίδιος, καθώς επίσης αναφέρεται και η μαρτυρία ενός φοιτητή ιατρικής.

Όπως είπε ο φοιτητής, μια ημέρα που παρακολουθούσε το χειρουργείο μιας γυναίκας που ετοιμαζόταν για κολπική υστερεκτομή και βρισκόταν υπό την επήρεια ολικής αναισθησίας, ο γιατρός που ήταν υπεύθυνος για την επέμβαση έκανε ακατάλληλα σχόλια για την ασθενή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νεαρό, καθώς ο γιατρός καθάριζε τα γεvvnτικά όργανα της γυναίκας και το εσωτερικών των μηρών της, είπε: «Βάζω στοίχημα ότι το ευχαριστιέται», ενώ ο επιβλέπων γιατρός, αφού κοίταξε τον φοιτητή με πονηρό χαμόγελο, του έκλεισε το μάτι.

Ένα, ακόμα χειρότερο, περιστατικό ανέφερε ο συγγραφέας του άρθρου, το οποίο έλαβε χώρα σε ένα μαιευτήριο, με πρωταγωνιστή έναν γιατρό ο οποίος άρχισε να χορεύει πετώντας ρατσιστικά υπονοούμενα, αφού είχε σώσει τη ζωή μιας γυναίκας, μετά από γέννα.

Όπως λέει, όσο ακόμα βρισκόταν στη σχολή και υπό εκπαίδευση στη μαιευτική και τη γυναικολογία, βοήθησε στη γέννα ενός κοριτσιού, του οποίου η μητέρα άρχισε αμέσως μετά να χάνει τεράστιες ποσότητες αίματος. Η γυναίκα ήταν αναίσθητη, όταν ένας γιατρός επενέβη και άρχισε να της κάνει εσωτερικό μασάζ, ώστε η μήτρα της να διασταλεί και να σταματήσει η αιμορραγία. Στη συνέχεια όμως, σήκωσε το δεξί του χέρι του στον αέρα και άρχισε να τραγουδά και να χορεύει το τραγούδι «La Cucaracha», ενώ το αριστερό του βρισκόταν ακόμα μέσα στη γυναίκα.

Και οι παραπάνω άνθρωποι είναι επαγγελματίες στους οποίους ο κόσμος εμπιστεύεται τη ζωή του...

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb