Νέα

Σε αυτήν την πόλη αποφάσισαν να μη συλλαμβάνουν τους χρήστες ναρκωτικών


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 02, 2015

Σε αυτήν την πόλη αποφάσισαν να μη συλλαμβάνουν τους χρήστες ναρκωτικών

Εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες για τη νομιμοποίηση ορισμένων ναρκωτικών, ώστε το πρόβλημα να αρχίσει να μικραίνει, ενώ πολλοί είναι και οι άνθρωποι που προσπαθούν να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, για να γλιτώσουν από την εν λόγω μάστιγα. Μια πρωτοποριακή κίνηση όμως έγινε σε πόλη της Αμερικής, φέρνοντας απίστευτα αποτελέσματα.

Στο Gloucester της Μασαχουσέτης η κατάσταση με τους χρήστες ηρωίνης είχε γίνει τραγική, όταν ο αρχηγός του τοπικού αστυνομικού τμήματος ανακοίνωσε πως δεν θα συλλαμβάνονται όσοι από τους χρήστες ζητούν βοήθεια. Αντίθετα, θα υποστηρίζονται, με την ένταξή τους σε κέντρα αποτοξίνωσης, των οποίων τα έξοδα θα είναι καλυμμένα. Αν και αρκετά ριψοκίνδυνο το σχέδιο του Leonard Campanello, πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν πως τελικά τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα.

Από τότε που εφαρμόστηκε το εν λόγω μέτρο, 116 χρήστες μπήκαν σε πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής, ενώ έκαναν και συμφωνία με τους τοπικούς φαρμακοποιούς, ώστε να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής αποτοξίνωσης, κάτι που μείωσε το συνολικό κόστος στα 5.000 δολάρια.

Και μπορεί το πρόβλημα να μην έχει λυθεί εντελώς, το θέμα είναι όμως πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι μέσα σε δύο μήνες εισήχθησαν στο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αντί να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb