Dolce Vita

Στο πανέμορφο Dolphin Island, το καταφύγιο των celebrities


Δημοσίευση ΜΑΡ 01, 2015

Στο πανέμορφο Dolphin Island, το καταφύγιο των celebrities

Το νησί Δελφίνι αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο και βρίσκεται στο ιταλικό αρχιπέλαγος, στην Ακτή Αμάλφι, μεταξύ του Κάπρι και του Ποζιτάνο, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Li Galli ή La Sirenuse, καθώς, σύμφωνα με τη μυθολογία, στην αρχαιότητα ο όμορφος αυτός τόπος κατοικούνταν από σειρήνες.

Πάντως, το νησί αυτό έχει μακρά ιστορία μέσα στα χρόνια, ενώ το έχουν επισκεφτεί και κάποιοι από τους μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών, όπως η Greta Garbo, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Αγγλίας, η Ingrid Bergman, η Sophia Loren, ακόμα και η Jackie Kennedy.

Σήμερα το Li Galli μπαινοβγαίνει στην αγορά, καθώς τα τελευταία χρόνια μια είναι προς πώληση και μια αποσύρεται, με την τιμή του να ανέρχεται στα 268 εκατομμύρια δολάρια, το 2011. Στις αρχές του 1920, ο εξωτικός τόπος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Ρώσο χορευτή και χορογράφο των φημισμένων Μπαλέτων της Ρωσίας, Leonide Massine, ο οποίος διέμενε τότε κοντά στο Ποζιτάνο. Αφού εξερεύνησε το μέχρι τότε ακατοίκητο νησί, αποφάσισε να το αγοράσει.

Ο Massine έχτισε ένα σπίτι ψηλά στον λόφο, όπως και ένα στούντιο για χορό, συμπληρώνοντας το θέρετρό του με ένα ανοιχτό θέατρο, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε μετά από μια καταιγίδα. Μετά τον θάνατο του χορευτή, το 1979, η περιοχή ερημώθηκε για πάνω από μια δεκαετία, όταν το 1988 ένας άλλος Ρώσος χορευτής, ο Rudolf Nureyev, το αγόρασε. Ο Nureyev σκόπευε να ανοίξει σχολή μπαλέτου εκεί, όμως δυστυχώς πέθανε από AIDS πέντε χρόνια αργότερα.

Πριν πεθάνει όμως, κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στο Li Galli, αναπαλαιώνοντας μια από τις βίλες που είχε χτίσει ο Messine. Το 1996, ένας νέος ιδιοκτήτης εμφανίζεται για το Δελφίνι, ο Ιταλός Giovanni Russo, ο οποίος για περίπου 15 χρόνια ξόδεψε 28 εκατομμύρια ευρώ στην ανακατασκευή του. Επίσης, ξεκίνησε να ανοίγει το νησί στο κοινό, επιτρέποντας στα σκάφη να το πλησιάζουν και στον κόσμο να κολυμπά τριγύρω του, ενώ άρχισε να το νοικιάζει σε όσους τυχερούς είχαν τα χρήματα, σαν προσωρινή κατοικία.

Αυτήν τη στιγμή το νησί είναι προς πώληση και μπορεί επίσημα να μην το βγάζουν προς ενοικίαση, όμως ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες το διαθέτουν στην τιμή των 130.000 ευρώ την εβδομάδα για τις περιόδους του μεγάλου τουρισμού, ενώ η τιμή πέφτει στα 100.000 ευρώ την περίοδο της χαμηλής ζήτησης.

Όποιος τυχερός εκατομμυριούχος αποφασίσει να το νοικιάσει πάντως, θα έχει στη διάθεσή του τρεις βίλες και έναν πέτρινο πύργο με 13 δωμάτια, ενώ ακόμα το νησί περιλαμβάνει ένα ελικοδρόμιο, μια αποβάθρα, τρεις πισίνες και δυο σκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν εκεί τον πιθανό ενοικιαστή. Επιπροσθέτως, η τιμή καλύπτει και τη διατροφή, η οποία βασίζεται σε γεύματα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται εκεί και στα ψάρια που ψαρεύονται από τις ακτές του Li Galli. Και για όσους από εμάς αναρωτιόμαστε γιατί το αποκαλούν Δελφίνι, αρκεί να παρατηρήσουμε το σχήμα του!

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb