Celebs

Τι γκούγκλαρε ο Σάκης Τανιμανίδης και του άλλαξε τη ζωή


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 12, 2017

Τι γκούγκλαρε ο Σάκης Τανιμανίδης και του άλλαξε τη ζωή

To μεσαίο παιδί της οικογένειας Τανιμανίδη, ο Σάκης, είχε από μικρός έφεση στα θετικά μαθήματα κι έτσι όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι θα σπουδάσει, το Πολυτεχνείο φάνηκε μια σωστή κατεύθυνση. Δεν ήταν το όνειρό του. «Ο λόγος που διάλεξα τη συγκεκριμένη σχολή είναι ο ίδιος που το 90% των παιδιών στην Ελλάδα σπουδάζουν κάτι που δεν είναι σίγουρα ότι θα ακολουθήσουν, αφού καλούνται από τα 14 τους να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη ζωή τους, επιλέγοντας σε ποιο φροντιστήριο θετικής ή θεωρητικής κατεύθυνσης θα πάνε. Είναι ένα λάθος εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο χρειάζεται βελτίωση», λέει στo People.

Έτσι, πέρασε πρώτα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά ξαναέδωσε και πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Όπως λέει ο ίδιος για τη σχολή του, «Από το δεύτερο χρόνο συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά επειδή η σχολή Τοπογράφων-Μηχανικών είναι δυνατή σχολή, ήταν πρόκληση για μένα να την τελειώσω και ήθελα να πάρω τις βάσεις που δίνει σε κάποιον το Πολυτεχνείο. Και τελείωσα, η αλήθεια είναι, χωρίς να πηγαίνω συχνά. Τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν τη μαγική ικανότητα… να σου αφαιρούν το ενδιαφέρον για μάθηση μετά το λύκειο και να αυξάνουν την επιθυμία για φραπέ! Αυτό το πετυχαίνουν με τη δημοσιοϋπαλληλική προσέγγιση των μαθημάτων, τις παπικού στιλ καθηγητικές έδρες και την παντελή έλλειψη σύνδεσης με την αγορά εργασίας!».

Ήδη είχε αποφασίσει πως αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του είναι να ασχοληθεί με επιχειρήσεις, έτσι ένα βράδυ googlαρε στον υπολογιστή του «Το καλύτερο πανεπιστήμιο για MBA στην επιχειρηματικότητα». «Μου έβγαλε πρώτο ένα πανεπιστήμιο που δεν είχα ξανακούσει, το Babson. Ήταν το Νο1 στον κόσμο στην επιχειρηματικότητα, αλλά και ένα πανεπιστήμιο που είναι αρκετά δύσκολο να σε δεχτεί». Το έψαξε, έδωσε τις εξετάσεις που έπρεπε, αρίστευσε και έτσι λίγο καιρό μετά ετοίμασε τις βαλίτσες του για Βοστόνη.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb