Dolce Vita

Τι προκαλεί το σχολικό bullying;


Δημοσίευση ΙΟΥΝ 24, 2017

Τι προκαλεί το σχολικό bullying;

Με όλο και περισσότερα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, που εκτός από αυξανόμενο αριθμό, παρουσιάζουν και αυξανόμενη ένταση, οι ψυχολόγοι προχώρησαν σε μια έρευνα ώστε να συνδέσουν το σχολικό εκφοβισμό, με ψυχολογικές ασθένειες ενηλίκων.

Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που βίωσαν εκφοβισμό σε ηλικία 13 ετών είχαν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν κλινική κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν είχαν πέσει ποτέ θύμα εκφοβισμού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τον εκφοβισμό με συμπτώματα κατάθλιψης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Και μερικές μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι θύματα αυτής της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να έχουν μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry έδειξε αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους στην ενήλικη ζωή μεταξύ των θυμάτων του εκφοβισμού και ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων που και είχαν δεχθεί, αλλά και είχαν διαπράξει κινήσεις εκφοβισμού.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb