Νέα

Το αεροσκάφος που φτάνει σε κάθε σημείο του πλανήτη σε 4 ώρες


Δημοσίευση ΑΠΡ 14, 2015

Το αεροσκάφος που φτάνει σε κάθε σημείο του πλανήτη σε 4 ώρες

Μία βρετανική εταιρεία αεροδιαστημικής, η Reaction Engines, δουλεύει πάνω σε αεροπλάνο το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας, θα μπορεί να φτάσει σε κάθε προορισμό στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεται αυτός, μέσα σε τέσσερις ώρες. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του σκάφους, καθώς θα μπορεί να πετά και στο Διάστημα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Business Insider.

Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα χάρη σε μία τεχνολογία που λέγεται Precooler και, όπως αναφέρουν οι μηχανικοί της εταιρείας, είναι η μοναδική αληθινή καινοτομία του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τον Alan Bond, επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας, ο αέρας που θα μπαίνει στο νέο σύστημα μηχανών Sabre θα παγώνει περισσότερο από -150 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 0,1 του δευτερολέπτου. Αυτό θα επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί με μεγαλύτερη ισχύ από ότι είναι δυνατό σήμερα. Μεγαλύτερη ισχύς συνεπάγεται μεγαλύτερη ταχύτητα. Κάτι που σημαίνει, ότι το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει πέντε φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου εύκολα.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία σε αεροσκάφος που θα μεταφέρει 300 επιβάτες και θα πετά σαν πύραυλος. Το Skylon, όπως ονομάζεται, θα έχει μήκος 84 μέτρα, θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται οριζόντια, σαν αεροπλάνο, δεν θα έχει παράθυρα, αλλά θα κοστίζει 1,1 δισ. δολάρια το ένα.

Προς το παρόν, η εταιρεία είναι στο στάδιο των τεστ του συστήματος, ενώ οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις αναμένεται να γίνουν το 2019.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb