Νέα

Τρένο πάτησε τον βιaστή πιλότο της British Airways... λίγο πριν τη δίκη!


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 31, 2014

Τρένο πάτησε τον βιaστή πιλότο της British Airways... λίγο πριν τη δίκη!

Κορίτσια και νεαρές γυναίκες που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σ3ξουαλικής κακοποίησης από έναν πιλότο της British Airways σε αφρικανικά σχολεία και ορφανοτροφεία, σκοπεύουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της αεροπορικής εταιρείας, ανακοίνωσε σήμερα δικηγορική εταιρεία που τις εκπροσωπεί.

Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι Βρετανικές Αερογραμμές θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις πράξεις του συγκυβερνήτη Simon Wood, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε αυτές σε ενδιάμεσους σταθμούς πτήσεων στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανζανία.

Ο 54χρονος Wood σκοτώθηκε, όταν παρασύρθηκε από τρένο τον Αύγουστο του 2013, δύο εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος για ασέλγεια και παραγωγή άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.

«Ισχυριζόμαστε ότι ο Wood ήταν σε θέση να κακοποιήσει τα θύματά του λόγω της θέσης του στην εταιρεία και κυρίως μέσω της ενασχόλησής του με το κοινοτικό έργο της», δήλωσε η Nichola Marshall, δικηγόρος στην εταιρεία «Leigh Day», η οποία εκπροσωπεί 16 ενάγουσες, ηλικίας από 8 έως 20 ετών, που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματά του.

«Τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία στα οποία φοιτούσαν ή φιλοξενούνταν οι πελάτισσές μας χρηματοδοτούνταν όλα από φιλανθρωπικές δωρεές της αεροπορικής εταιρείας και ο Wood κατείχε ρόλο-κλειδί στην διανομή αυτών των δωρεών για λογαριασμό της British Airways», ανέφερε η ίδια.

Ομάδα εκπροσώπων της δικηγορικής εταιρείας θα συναντηθεί με άλλα πιθανά θύματα του Wood στην Κένυα και στην Ουγκάντα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, προσέθεσε η Marshall.

«Σοκαριστήκαμε και εκπλαγήκαμε στο άκουσμα αυτών των κατηγοριών εις βάρος του Simon Wood, οι οποίες φέρεται να συνδέονται με τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες που αφορούν παιδιά, εντελώς άσχετες με τη θέση του ως εργαζομένου στην British Airways», αναφέρει ο βρετανικός εθνικός αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δικαστήριο του Λονδίνου.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb