ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να αντιμετωπίσω την μελαγχολία μου αυτή την περίοδο;

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να αντιμετωπίσω την μελαγχολία μου αυτή την περίοδο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οk, έμεινες μέσα και προστατεύεις την υγεία σου, και την υγεία των δικών σου. Η καραντίνα όμως είναι συχνά μια δυσάρεστη εμπειρία για όσους υποβάλλονται σε αυτήν και σε ψυχολογικό επίπεδο. 

Η μοναξιά, η απώλεια της ελευθερίας, η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της νόσου, αλλά και η βαρεμάρα, έχουν πολλές φορές δυσάρεστα αποτελέσματα. Θυμός, κατάθλιψη και πολλές ακόμη αντιδράσεις.

Το κακό είναι πως, η καραντίνα αορίστου χρόνου όπως είναι η δική μας, έχει ακόμη χειρότερες παρενέργειες για αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να δοθεί στον κόσμο ένα deadline, μια σαφής εξήγηση για τα μέτρα και μια πειστική δικαιολόγηση των θυσιών του. Όπως λένε οι ερευνητές, «οι αρχές δημόσιας υγείας πρέπει να δίνουν έμφαση στο ότι η αυτο-απομόνωση αποτελεί αλτρουιστική επιλογή» (δηλαδή έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος για τους άλλους και όχι μόνο αυτο-προστασία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο περισσότερο πείθεται ο κόσμος ότι πρέπει όντως να φοβάται και όσο εμπεδώνεται παράλληλα ένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, τόσο περισσότερο θα συμμορφώνεται. 

Και τι να κάνω;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜένουμε Σπίτι: Ιδέες και προτάσεις για να μην βαρεθείς ΜΑΡ 23, 2020

Πρόσεχε την υπερπληροφόρηση, κάτι που δεν είναι καλό για την ψυχική σου ισορροπία και ηρεμία και μπορεί να οδηγήσει σε σκέψεις γύρω από τον θάνατο και την ολική καταστροφή. Δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα - εστίασε σε ομορφες σκέψεις, ξεκίνα online ένα νέο χόμπι ή ασχολήσου μόνο με ευχάριστες δραστηριότητες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Wellness Πριν 209 εβδομάδες
Μένουμε Σπίτι: Ιδέες και προτάσεις για να μην βαρεθείς
Κάθε μέρα και κάτι άλλο, ώσπου να βγούμε από την καραντίνα
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 211 / position2: 879
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb