Ψυχαγωγία

Ποιο επεισόδιο σειράς του Netflix «έκοψε» ο Ερντογάν επειδή δεν του άρεσε


Δημοσίευση ΜΑΙ 04, 2020

Ποιο επεισόδιο σειράς του Netflix «έκοψε» ο Ερντογάν επειδή δεν του άρεσε

Ούτε το Netflix γλίτωσε από την τουρκική λογοκρισία! Με απαίτηση των τουρκικών ρυθμιστικών αρχών καταργήθηκε επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Designated Survivor” του Netflix, στο οποίο απεικονιζόταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ως αυταρχικός και εκδικητικός.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “The Sun” πρόκειται για το έβδομο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, με τίτλο “Family Ties”, όπου ο φανταστικός Τούρκος πρόεδρος, Φατίχ Τουράν, απειλεί να απομακρύνει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να προσεταιριστεί τη Ρωσία, εκτός εάν ο Αμερικανός ομόλογός του, προσφέρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανανέωση μισθώσεων τουρκικών αεροδρομίων.

Το επίμαχο επεισόδιο δεν θα προβληθεί στην Τουρκία, αλλά θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στις άλλες χώρες.

Η ανακοίνωση του Netflix
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Netflix: “Μετά από αίτημα της τουρκικής ρυθμιστικής αρχής, καταργήσαμε μόνο ένα επεισόδιο του Designated Survivor από το Netflix στην Τουρκία, για συμμόρφωση με την τοπική νομοθεσία”.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται στο πλαίσιο ενός σχετικά πρόσφατου τουρκικού νόμου που δίνει την εποπτεία του περιεχομένου όλων των διαδικτυακών πλατφορμών, όπως το Netflix, στο κράτος.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb