ΜΑΛΛΙΑ

«Έλουσα για 15 μέρες τα μαλλιά μου με παγωμένο νερό και αυτό είναι το αποτέλεσμα»

Είναι ένας μύθος της ομορφιάς ή μια αλήθεια;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Έλουσα για 15 μέρες τα μαλλιά μου με παγωμένο νερό και αυτό είναι το αποτέλεσμα»
Parisa Hashempour

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν να μην μας τιμωρούσε αρκετά το προηγούμενο έτος, η τελευταία hot τάση που έκανε θραύση στο TikTok και το Twitter ήταν οι θεραπευτικές ιδιότητες του παγωμένου νερού, δηλαδή τι καλό μπορεί να συμβεί μετά από ένα κρύο ντους.

Είναι ένας μύθος της ομορφιάς ή μια αλήθεια; Πάντα λέγαμε πως το κρύο νερό κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά, πιο δυνατά και ογκώδη αλλά λίγες δοκιμάζαμε να λουστούμε μέσα στο χειμώνα με παγωμένο νερό. Τα κρύα ντους είναι ιδανικά για πάσαν νόσον.... και για κάθε είδους πράγματα, από το να σας απαλλάξει από τον πόνο των μυών, για λαμπερό και σφριγηλό δέρμα... μέχρι να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό σας έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αρρωστήσετε.

"Το ξέπλυμα με κρύο νερό βοηθά στο κλείδωμα των θηλάκων της τρίχας", λένε και οι δερματολόγοι. "Δίνει στα μαλλιά σας μια ευκαιρία να παραμείνουν λαμπερά, υγιή και χωρίς φριζάρισμα."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Parisa Hashempour, beauty editor στο Refinery29 αποφάσισε να το δοκιμάσει. 

Το κίνητρο για να μπω στο μπάνιο ήταν πολύ πιο δύσκολο από το συνηθισμένο και το ντους έγινε μια πιο γρήγορη υπόθεση. Θα ήθελα να πω ότι γίνεται πιο εύκολο κάθε φορά, αλλά ειλικρινά; Δεν ήταν. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τα οφέλη για την υγεία, αλλά θα παραδεχτώ ότι η ενέργειά μου τονώθηκε.

Όσο για τα μαλλιά; Τις πρώτες μέρες το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, ωστόσο συνέχισα τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου ως συνήθως. Σαμπουάν και περιποίηση με τη σειρά Redken's Nature + Science Extreme Sulfate, και έπειτα Biosilk's Silk Therapy Thermal Shield ενώ ολοκλήρωνα με τον ορό Silk Therapy της Biosilk. Τα μαλλιά μου τα ένιωθα το ίδιο.

Έπειτα άλλαξα τακτική. Αντί για το αόριστο «κρύο πλύσιμο» που προτείνεται στα social media, έκανα εναλλαγή σε κρύο ξέβγαλμα, αφού λουζόμουν πρώτα με χλιαρό νερό. Αυτή τη φορά, τα μαλλιά μου ήταν.... πιο κοντά στην κανονική τους υφή. Τις τελευταίες πέντε μέρες της "θεραπείας" μου, συνέχισα με αυτόν τον τρόπο. Αλλά στο τέλος, ενώ κάποια ομαλότητα ήταν ορατή, οι διαφορές ήταν μόλις αντιληπτές. Τα μαλλιά μου έμοιαζαν και έμοιαζαν σχεδόν όπως όταν ξεκίνησα. Ωστόσο, υπήρχε ένα θετικό αποτέλεσμα: το τριχωτό της κεφαλής μου!

Τόσο η πιτυρίδα που είχε αλλά και ο κνησμός είχαν σχεδόν εξαφανιστεί και μέχρι το τέλος του δεκαπενθήμερου το τριχωτό της κεφαλής της ήταν λείο και δεν την ενοχλούσε καθόλου. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Εάν πάσχετε από ξηροδερμία ίσως πρέπει να δοκιμάστε αυτήν την τάση.

Σύμφωνα με τον Dr Bessam Farjo: "Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των μαλλιών σας είναι πιο σημαντικά από τη θερμοκρασία του νερού. Αναζητήστε το σωστό pH στα προϊόντα για να εξασφαλίσετε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά".

Σύμφωνα με την εταιρεία Schwarzkopf, τα προϊόντα μαλλιών με pH μεταξύ 3,5 και 5,5 είναι τα καλύτερα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αλλά αυτό σπάνια αναφέρεται στο μπουκάλι...

Parisa Hashempour

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
9 / position1: 246 / position2: 899
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb