ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αλλαξε διάθεση και σώσε μία κακή μέρα

Τα απόλυτα hacks για ενέργεια και κίνητρο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αλλαξε διάθεση και σώσε μία κακή μέρα
@notr.edame

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας τρόπους να χαλαρώσουμε και αυτό είναι υπέροχο. Ο τρόπος ζωής με χαμηλό στρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βέλτιστης λειτουργικότητας, που συμβαδίζει με τον ποιοτικό ύπνο… συνήθως δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις στιγμές όπου η διάθεσή μας χρειάζεται μια αλλαγή για να πάρουμε μπρος;

Αμεσα αποτελέσματα

Όταν αισθανόμαστε πτώση ενέργειας, είτε αυτή είναι σωματική, όπως λόγω έλλειψης ύπνου, είτε συναισθηματική, σαν να είμαστε απλώς υπερευαίσθητοι, αυτά τα κόλπα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να τεθεί σε δράση.

Εισπνοή, εκπνοή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναπνοή είναι απίστευτα αποτελεσματική, "μεταμορφωτική" και διαθέσιμη σε όλους μας. Δοκιμάστε πέντε λεπτά αναπνοής - εισπνεύστε για τέσσερις χρόνους, κρατήστε για τέσσερις χρόνους, εκπνεύστε για τέσσερις χρόνους και κρατήστε την εκπνοή για τέσσερις χρόνους. Η κορτιζόλη σας θα πέσει κατακόρυφα.

Ένα χλιαρό έως κρύο ντους: Ακόμα κι αν δεν κάνετε κρύα ντους, ένα «κρύο», γνωστό και ως κρύο ξέβγαλμα περίπου 30 δευτερολέπτων έως δύο λεπτών, θα είναι σαν ένα φλιτζάνι καφέ για τη λέμφο και το κυκλοφορικό σας σύστημα. Θα ξυπνήσετε αμέσως!

Κίνηση ή χορός: Προτείνουμε 10 λεπτά, αλλά αν έχετε χρόνο μόνο για ένα τραγούδι, και πάλι καλά είναι! Η μουσική μεταφέρει δονήσεις και οι δονήσεις μπορούν να χειραγωγήσουν πλήρως τον τρόπο που νιώθετε. Ακούστε μια αισιόδοξη μελωδία και αφήστε τον εαυτό σας να χορέψει και να ρέει αυτό το αίμα, οι μελέτες λένε ότι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις διαπροσωπικές και γνωστικές δεξιότητες.

Στο αυτοκίνητο

Μουσική δυνατά, και μόνο χαρούμενες μελωδίες! Παίξτε το αγαπημένο σας τραγούδι στο Spotify! Τραγουδήστε το. Αυτό από μόνο του βοηθά πολύ στη διάθεση.

Έμμεσα αποτελέσματα

Cardio

Βάλτε στη ζωή σας την αεροβική γυμναστική!Οι ενδορφίνες που λαμβάνουμε από μια προπόνηση cardio (οτιδήποτε από μια εξαιρετικά έντονη προπόνηση HIIT έως ένα γρήγορο περπάτημα) ενισχύουν χημικά αυτές τις ορμόνες ευτυχίας, οπότε δεν χρειάζεται καν να το σκεφτόμαστε.

Εγωισμός, αυτός ο φίλος

Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστα ή καλά, διανοητικά ή σωματικά, όταν βρισκόμαστε σε σοβαρή κατάσταση άγχους και πίεσης, επομένως η ρύθμιση του μυαλού και του σώματός μας είναι η πρώτη δουλειά. Βάλτε τον εαυτό σας πάνω από υποχρεώσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα δυσαρεστήσετε κάποιον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 408 / position2: 669
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb