ΝΥΧΙΑ

Η συνήθεια που θα έπρεπε να έχουμε όταν κάνουμε ημιμόνιμο

Ίσως δεν το είχες φανταστεί
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Η συνήθεια που θα έπρεπε να έχουμε όταν κάνουμε ημιμόνιμο
cottonbro/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αποκτήσουμε μια νέα συνήθεια όταν πηγαίνουμε στο nail salon.

Όταν κάνουμε ημιμόνιμο μανικιούρ, τοποθετούμε το χέρι μας κάτω από τη λάμπα UV, ώστε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με το Salons Direct, ονομάζεται “φωτοαντίδραση”, καθώς το βερνίκι νυχιών περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται φωτοεκκινητές, οι οποίοι ενεργοποιούνται με τα μήκη κύματος UV της λάμπας.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή, απαιτεί το δέρμα μας να εκτεθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία UVA, όπου είναι η ίδια ακτινοβολία που έχει βλαβερές συνέπειες για το δέρμα μας. Όπως δηλαδή εκτίθεται η επιδερμίδα στον ήλιο, σε μικρό βαθμό συμβαίνει κι εδώ.

«Τόσο τα σολάριουμ όσο και τα μανικιούρ με gel περιλαμβάνουν υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας UVA, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος», τονίζει η δερματολόγος Loren G. Franco στο Byrdie. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα σολάριουμ, οι λάμπες μανικιούρ «εκπέμπουν λιγότερη ακτινοβολία UVA, επομένως παρουσιάζουν πολύ μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daylight Company (@daylightcompanyeurope)

Συνεπώς, η συνήθεια που θα έπρεπε να έχουμε πριν το μανικιούρ, είναι η εφαρμογή αντηλιακού, σύμφωνα με ειδικούς. Κατά προτίμηση, πρέπει να επιλέγουμε ένα ανθεκτικό στο νερό, με SPF 30 τουλάχιστον.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Εταιρείας (AADA), αυτό μπορεί να αποτρέψει όχι μόνο τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμόζεται όχι μόνο στα χέρια, αλλά και στα πόδια κατά τη διάρκεια ενός πεντικιούρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb