Νέα

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες: Πέφτει η θερμοκρασία κι ανεβαίνει ξανά


Δημοσίευση ΙΟΥΝ 23, 2022

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες: Πέφτει η θερμοκρασία κι ανεβαίνει ξανά

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα καθώς σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Παράλληλα, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, μετά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, ο υδράργυρος ανεβαίνει για λίγες μέρες στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, όχι όμως με πολύ υψηλές τιμές. Αργότερα, «ηρεμούν» τα πράγματα από 1ης Ιουλίου και μετά.

Ο κ. Κολυδάς σημειώνει επίσης πως είναι «εμφανής η μετωπική δραστηριότητα στα βόρεια που κινείται νοτιότερα και προκαλεί την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τις καταιγίδες στα ΒΑ».

Ο καιρός την Παρασκευή 24-06-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 6 βαθμών, και θα φτάσει, στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 25-06-2022

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 26-06-2022

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά, με μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα 27-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη 28-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά ηπειρωτικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb