Dolce Vita

Που αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός από το φαγητό

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 20, 2023

Που αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός από το φαγητό
Photo by Polina Tankilevitch

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο απλά και πιο αγαπημένα μας φαγητά. Οι ιδιότητές του είναι εξίσου σημαντικές για τον οργανισμό. Ωστόσο εκτός από τη μαγειρική, το ρύζι μπορεί να δώσει λύσεις και σε πολλά μικροπροβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι το ρύζι απορροφά ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ένα κινητό που έχει πέσει σε νερό μπορεί να σωθεί αν το βάλετε σε ένα σακουλάκι με ρύζι.

Κάποιοι λένε ότι αν και όντως απορροφά την υγρασία, το να σώσεις το κινητό με αυτόν τον τρόπο είναι μύθος. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο με το οποίο το ρύζι μπορεί αν αποδειχθεί χρήσιμο. Μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε τα βάζα και τις κανάτες σας. Πολλά βάζα και κανάτες έχουν αρκετά κλειστό στόμιο, ώστε το χέρι σαν να μην μπορεί να περάσει και να μην καθαρίζουν εύκολα.

Αλλά με το ρύζι, μπορείτε να πάρετε μια βρώμικη καράφα, να βάλτε μέσα 2 κουτάλια της σούπας, λίγο νερό και λίγο υγρό σαπούνι. Ανακινείστε το και βεβαιωθείτε πως το ρύζι έχει πάει σε όλες τις δύσκολες γωνίες. Σε μόλις λίγα λεπτά θα γυαλίσει και θα εντυπωσιαστείτε.

Επίσης, μπορεί να δώσει λύση στα μαυρισμένα μαχαιροπίρουνα. Για να επιβραδύνετε αυτή τη φθορά στα μαχαιροπίρουνα, αποθηκεύστε τα με ένα σακουλάκι ρύζι. Θα απορροφήσει την υγρασία και δεν θα μαυρίσουν καθόλου.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb