SKIN CARE

Ξέρεις πόση ώρα πρέπει να πλένεις το προσωπό σου;

Οι ειδικοί απαντούν
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ξέρεις πόση ώρα πρέπει να πλένεις το προσωπό σου;
@lamba.hitesh

Το πλύσιμο του προσώπου, είναι μια διαδικασία που κάνουμε σχεδόν αυτόματα, στην πρωινή αλλά και στη βραδινή μας ρουτίνα. Δεν σκεφτόμαστε, ωστόσο, πόσο πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζούμε σε μια εποχή που όλα τα μετράμε με τον χρόνο. Καθώς είναι περιορισμένος ο ελεύθερος χρόνος όλων μας, προσπαθούμε όλα να τα κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στο διαδίκτυο θα βρεις παντού, πόση ώρα χρειάζεσαι για να κάνεις γυμναστική, μπάνιο, να πλένεις τα δόντια σου, ή οτιδήποτε άλλο. 

Πόση ώρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου;

Ένα θέμα που δε μας απασχολεί συχνά, είναι πόση ώρα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας. Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι έχει σημασία ο χρόνος, αλλά και ο τρόπος, καθώς μπορεί να προκαλέσεις κακό, παρά να κάνεις καλό. Ο επιδερμικός φραγμός, προστατεύει και τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LUCE® (@lucebeauty_)

Επιπλέον, το δέρμα μας έχει φυσικά έλαια τα οποία το κρατούν ενυδατωμένο και υγιές. Όταν πλένουμε συνεχώς και για πολλή ώρα το πρόσωπό μας, τα αφαιρούμε και μπορεί να προκαλέσουμε μέχρι και ερεθισμό. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, χρειάζεσαι και τα κατάλληλα προϊόντα. Επιπλέον, έχει σημασία αν είσαι βαμμένη ή όχι. 

Σύμφωνα με ειδικούς, ένας μέσος όρος για να πλύνεις το πρόσωπό σου, είναι 30 με 60 δευτερόλεπτα. Είναι αρκετά για τις περισσότερες από εμάς. Θα πρέπει να προσέχεις να μην τρίβεις πολύ το πρόσωπο, ώστε να μην προκαλείς ερεθισμούς. Καλό είναι να πλένεσαι δύο φορές τη μέρα το πολύ. Εννοείται, αν χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις που έχεις γυμναστεί και ιδρώσει, μπορεί να είναι περισσότερες. Ωστόσο, υπάρχουν αισθητικοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς σαπούνι και το πρωί και το βράδυ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb