Νέα

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση


Δημοσίευση ΑΠΡ 01, 2024

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές του «Γεννηματάς», ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, σε σταθερή κατάσταση.

Έπειτα από τη συμπλήρωση των πρώτων κρίσιμων 24ωρων οι θεράποντες γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της περιπέτειας υγείας του 56χρονου καλλιτέχνη.

Η καρδιακή του λειτουργία έχει σταθεροποιηθεί ενώ και οι απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται, αξιολογούνται καλές. Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, οι γιατροί αναφέρουν πως η εικόνα μιας καλής αξονικής τομογραφίας, δεν αρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, λόγω της συνολικής επιβαρυμένης εικόνας του ασθενή.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης, γιος του αείμνηστου Σταμάτη Κόκοτα, υπέστη έμφραγμα στη διάρκεια τηλεοπτικού γυρίσματος για την εκπομπή J2US. Ο Δήμητρης Κόκοτας αισθάνθηκε αδιαθεσία το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και ενημέρωσε τους συνεργάτες του στο γύρισμα. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία και πολύ σοβαρή. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με το κέντρο να στέλνει αρχικά μοτοσυκλέτα και λίγο αργότερα, εφόσον εκτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του από τους πρώτους διασώστες, ήρθε ασθενοφόρο.

Το δελτίο Τύπου του νοσοκομείου είχε αναφέρει τα εξής: «Στις 28/03/2024, απογευματινές ώρες, μεταφέρθηκε με Σ/ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ο Κόκοτας Δημήτριος γεν. το 1968 (τραγουδιστής- συνθέτης). Ο εν λόγω είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή , έγιναν προσπάθειες ανάνηψης , διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου».

«Πήγε και ήρθε, οι γιατροί μας λένε να κάνουμε υπομονή», λέει η σύζυγός του, Κατερίνα

Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή του «Super Κατερίνα» για τις εξελίξεις στην κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή.

Η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε ότι ο σύζυγός της βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παραμένει διασωληνωμένος και οι γιατροί είναι συγκρατημένοι, όσον αφορά το τι θα συμβεί. «Πήγε και ήρθε, οι γιατροί μας λένε να κάνουμε υπομονή» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα είπε:

«Εδώ πέρα είμαι δεν έχω κάτι νεότερο. Ήθελα να ακούσω ότι ήταν ψέμα όλο αυτό θα περίμενα το ακούσω αυτό η αλήθεια είναι. Ό,τι γνωρίζουμε είναι πως ήταν μια πολύ αργή διαδικασία η οποία χρειάζεται εξαιρετική υπομονή από όλους. Από την Παρασκευή δεν προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν. Έχει μεταφερθεί από Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εκεί υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί και παρακολουθούν με περισσότερες λεπτομέρειες αυτά που χρειάζεται να παρακολουθήσουν κάναμε κάποιες ενέργειες που χρειάζεται. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο όποια ιδιότητα κι αν έχουν, δημοσιογράφους, γιατρούς, όσους τον αγαπάνε. Ο καθένας από την πλευρά του δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Στην πορεία της ενημέρωσης που έκανε για τον τραγουδιστή, η Κατερίνα Κόκοτα τόνισε: «Το αισθάνομαι ότι είναι τόσο τυχερός, είμαστε τόσο τυχεροί χρόνια αλλά για κάποιο λόγο έπρεπε να γίνει ψάχνω να βρω μια εξήγηση στο μυαλό μου, να βρω κάτι να με κρατήσει. Οι γιατροί μας λένε υπομονή είναι συγκρατημένοι πήγε και γύρισε αυτό έχουμε αυτή τη στιγμή, ότι πήγε και ξαναγύρισε. Είναι σε καταστολή ακόμα δεν έγινε προσπάθεια να τον αποσωληνώσουν, μόνο στην πολύ αρχή αλλά ήταν πολύ νωρίς δεν ολοκληρώθηκε προσπάθεια, κάναμε πολύ προσεκτικά βήματα. Είναι από την Πέμπτη το απόγευμα διασωληνωμένος. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο μέρες για να ξανά γίνει προσπάθεια από σωλήνωσης. Κάθε μέρα μπαίνω μέσα να τον δω για πολύ λίγο αλλά εντάξει είναι ψυχοφθόρο. Περιμένω τη στιγμή που θα βγει για να φύγουμε μαζί, αυτό, τίποτα άλλο. Η κόρη μου τώρα γνωρίζει τα πάντα της έχω πει ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους ανθρώπους η ζωή έχει δοκιμασίες».

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb