SKIN CARE

Αντηλιακό: Tι δείκτη προστασίας να πάρεις για το δέρμα σου;

Πριν αγοράσεις αντηλιακό δες μερικές χρήσιμες πληροφορίες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αντηλιακό: Tι δείκτη προστασίας να πάρεις για το δέρμα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικό στοιχείο για τη σωστή αντιηλιακή προστασία είναι η επιλογή του κατάλληλου αντιηλιακού. Είναι σημαντικό να προμηθευτούμε το αντιηλιακό που ταιριάζει στον τύπο και τα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας μας.

Βρες τι φωτότυπος είσαι βάσει του τρόπου με τον οποίο αντιδρά η επιδερμίδα σου στην ηλιακή ακτινοβολία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟ καλύτερος οδηγός για αντηλιακά και after sun της αγοράς από 10 ευρώΚΕΡΔΙΣΤΕ ΙΟΥΝ 22, 2020

Φωτότυπος Ι: Aν έχεις δέρμα πολύ ανοιχτόχρωμο, μάτια μπλε ή πράσινα, κόκκινα μαλλιά και πολλές φακίδες. Τα άτομα αυτά καίγονται πολύ εύκολα και δεν μαυρίζουν.

Φωτότυπος II: Aν έχεις δέρμα ανοιχτόχρωμο, ανοιχτόχρωμα μάτια, και έχεις ξανθά μαλλιά και κάποιες φακίδες. Συχνά παθαίνουν εγκαύματα από τον ήλιο και μαυρίζουν ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτότυπος III: Aν έχεις δέρμα ανοιχτόχρωμο ως μετρίως σκούρο, καστανά μάτια και μαλλιά, χωρίς φακίδες. Καίγονται κάποιες φορές αλλά μαυρίζουν.

Φωτότυπος IV: Aν έχεις  δέρμα σκουρόχρωμο, τα μάτια σου είναι καστανά και έχεις καστανά ή μαύρα μαλλιά. Τα άτομα αυτά καίγονται σπανίως αλλά μαυρίζουν εύκολα.

Φωτότυπος V: Aν έχεις  δέρμα πολύ σκούρο, και καστανά μάτια και σκουρόχρωμα μαλλιά. Τα άτομα αυτά μαυρίζουν εύκολα και γρήγορα.

Φωτότυπος VI: Aν έχεις  μαύρο δέρμα, και έπειτα σκουρόχρωμα μάτια και μαλλιά. Τα άτομα αυτά έχουν ισχυρή άμυνα στον ήλιο.

Αν είσαι στους φωτότυπους 1-2, το δέρμα σου δεν έχει πολλή μελανίνη άρα είναι πολύ πιθανό να καείς εύκολα και έχεις περισσότερες πιθανότητες φωτογήρανσης. Άρα φρόντισε να αγοράσεις δείκτη 30-50. Το ιδανικό όμως είναι ανεξάρτητα με τι τύπο δέρματος έχεις να μην πέσεις κάτω από SPF 20. 

Ακόμη εξίσου απίστευτα σημαντικό είναι το αντηλιακό εκτός από τις ακτίνες UVB να σε προστατεύει και από τις ακτίνες UVA. Οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και οι UVA προκαλούν βαθύτερη, πιο μακροπρόθεσμη βλάβη!

Kαι κάτι ακόμα - στην αρχή κάθε καλοκαιριού πρέπει να προμηθεύεσαι νέα αντηλιακά, γιατί έχουν ημερομηνία λήξης και διάρκεια ζωής περίπου ένα έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
ΚΕΡΔΙΣΤΕ Skin care Πριν 191 εβδομάδες
Ο καλύτερος οδηγός για αντηλιακά και after sun της αγοράς από 10 ευρώ
Το ψάξαμε πολύ, γυρίσαμε τα e-shops, τα δοκιμάσαμε, στα προτείνουμε
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 229 / position2: 1240
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb