Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Νέα

Το ελληνικό χωριό που από φάντασμα έγινε ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης

Ένα τοπίο που εντυπωσιάζει χειμώνα και καλοκαίρι

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 10, 2020

Το ελληνικό χωριό που από φάντασμα έγινε ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης

Το Νυμφαίο είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας με διεθνή φήμη, όμως δυστυχώς δεν ήταν πάντα τόσο δοξασμένο, καθώς πέρασε μια περίοδο κρίσης που το άφησε άδειο.

Ο οικισμός της περιοχής δημιουργήθηκε το 1385 από Βλάχους που ήταν κυρίως κτηνοτρόφοι και πολεμιστές, ενώ το 1650 – 1680 και όταν οι Τούρκοι κατέστρεψαν τη Νικολίτσα, ένα χωριό του Γράμμου, πολλοί κάτοικοι του κατέφυγαν εκεί, με αποτέλεσμα τον 17ο αιώνα το Νυμφαίο να γίνει ένα κέντρο αργυροχρυσοχοΐας όλων των Βαλκανίων, μιας και η Νικολίτσα φημιζόταν για τεχνίτες της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @b_t_kimp

Τα κοσμήματα που έφτιαχναν εκεί, τα πουλούσαν σε όλον τον κόσμο και έτσι βγάζοντας λεφτά, οι κάτοικοι του Νυμφαίου έχτιζαν υπέροχα σπίτια και γενικά επένδυαν στον τόπο τους. Η οικονομική κρίση όμως εμφανίστηκε στην περιοχή την περίοδο της γερμανικής κατοχής, λόγω της τοποθεσίας τους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του να το εγκαταλείψουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Englobia (@englobiatravel)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valantis M (@minogiannisvalantis)

Το Νυμφαίο άρχισε πάλι να αναγεννιέται χάρη στην προσπάθεια των νέων κατοίκων του και τελικά κατάφερε να γίνει ένας τόπος γνωστός σε όλην την Ευρώπη, καθώς συνδυάζει την παραδοσιακή αισθητική με το όμορφο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα χωριό που περικλύεται από ένα δάσος οξιάς και είναι γεμάτο με πέτρινα σοκάκια, ενώ διαθέτει μουσείο μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας.

Επίσης, κοντά στο Νυμφαίο, βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωση του Αρκτούρου, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. 

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb