Dolce Vita

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να σου προκαλέσουν ημικρανίες

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΡ 08, 2021

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να σου προκαλέσουν ημικρανίες
@Jennyrsmith via Twenty20

Μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων ταλαιπωρείται από έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες, με τις τελευταίες να είναι αρκετά επίπονες.

Οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση ημικρανίας είναι πολλοί. Όπως ο ανήσυχος ύπνος, ο πόνος στον αυχένα, οι έντονες μυρωδιές αλλά και η κούραση.

Σύμφωνα όμως με έρευνες, πρόβλημα μπορούν να προκαλέσουν και κάποιες τροφές. Μελέτες έδειξαν πως όσοι πάσχουν από ημικρανίες, έχουν στο στόμα και στο έντερο περισσότερους μικροοργανισμούς που διασπούν γρηγορότερα τα νιτρικά άλατα. Και αυτό εξηγεί έως ένα ποσοστό ότι οι τροφές που περιέχουν νιτρικά άλατα μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες.

Όταν οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες διασπώνται από τα βακτήρια, μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο στο αίμα, το οποίο διαστέλλει με τη σειρά του τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί πονοκέφαλο. Τέτοιες τροφές είναι η σοκολάτα, τα λουκάνικα, τα επεξεργασμένα κρέατα και το κρασί. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ημικρανίες, θα ήταν καλύτερα να βγάλετε αυτές τις τροφές από το διαιτολόγιο σας.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb