Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Ψυχαγωγία

Γιατί υπάρχει πάντα κόκκινο χαλί στις απονομές βραβείων;

Μια παράδοση άρρηκτα συνδεδεμένη με το Hollywood

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΡ 06, 2021

Γιατί υπάρχει πάντα κόκκινο χαλί στις απονομές βραβείων;
@esspeshal via Twenty20

Πάντα όταν βλέπουμε το πρελούδιο μιας τελετή βραβείων, οι καλλιτέχνες περπατάνε απαστράπτοντες πάνω σε κόκκινο χαλί. Είναι τόσο σταθερή αυτή η παράδοση που έχει μετατραπεί σε έκφραση, τίτλους εκπομπών και τίτλους των ΜΜΕ. Πότε και γιατί ξεκίνησε;

Πάνε σχεδόν 100 χρόνια από τότε. Ήταν τον Οκτώβριο του 1922, όταν ο ιδιοκτήτης του Egyptian Theatre, Σιντ Γκράουμαν, αποφάσισε να στρώσει ένα κόκκινο χαλί στην πρεμιέρα της ταινίας «Robin Hood». Το έστρωσε για να υποδεχθεί με αυτόν τον τρόπο τους αστέρες του κινηματογράφου της εποχής, που θα έρχονταν στην αίθουσα.

Αυτή η απλή χειρονομία θαυμασμού, μετατράπηκε σε έναν θεσμό που κρατάει έναν αιώνα. Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών την υιοθέτησε από το 1961 ως επίσημη διαδικασία. Εκείνη τη χρονιά, οι καλεσμένοι των βραβείων Όσκαρ, περπάτησαν πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, στην πιο glamorous παρέλαση που συμβαίνει από τότε στις ΗΠΑ, η οποία μοιάζει με βασιλική.

Τρία χρόνια αργότερα, η τελετή των Όσκαρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, ενώ δυο χρόνια αργότερα η μετάδοση ήταν έγχρωμη. Έτσι το κόκκινο χαλί μετατράπηκε σε ένα από τα συνώνυμα του Hollywood.

Βέβαια, δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι η Ακαδημία εμπνεύστηκε από τον Γκράουμαν ή από κάποιον άλλο αυτή την παράδοση. Σύμφωνα με το mentalflos.com και την ιστορικό Amy Anderson, η Ακαδημία ακολούθησε την πεποίθηση εκείνων που θεωρούσαν το κόκκινο χαλί ως σημάδι πλούτου, δόξας και εξουσίας.

Τον 15ο αιώνα, η φυλές της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής Μάγια και Αζτέκοι, θεωρούσαν πως το κόκκινο χαλί είναι ένδειξη ευημερίας, με τη βαφή του να προέρχεται από ένα σπάνιο έντομο. Όπως και να έχει, το «Red Carpet Show» είναι για πολλούς το ίδιο ενδιαφέρον με την ίδια την τελετή.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb