Νέα

Βήμα‑ βήμα πως κάνουμε το self‑test‑ Ανοιξε η πλατφόρμα self‑testing.gov.gr


Δημοσίευση ΑΠΡ 07, 2021

Βήμα‑ βήμα πως κάνουμε το self‑test‑ Ανοιξε η πλατφόρμα self‑testing.gov.gr

Την ώρα που τα self test έχουν αρχίσει να διανέμονται σταδιακά στα φαρμακεία όλης της χώρας, άνοιξε και η πλατφόρμα self-testing.gov.gr, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ κορονοϊού που έκαναν.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS - CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον ο πολίτης υποβλήθηκε σε οικιακό τεστ και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, θα μπορεί να υποβληθεί σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε επιθυμεί ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19


Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε να δηλώσετε στο self-testing.gov.gr θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

  • Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

  • Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR):

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.
Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, πατήστε και δείτε αναλυτικά εδώ:

https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb