ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκι για σένα που δεν έχεις χρόνο

Από τα χέρια της food blogger, Darla
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκι για σένα που δεν έχεις χρόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Eύα Δαρλαγιάννη, aka Darla, μας έφτιαξε την πιο συνταγή για τσουρέκι για όσα Pink girls δεν έχουν χρόνο!

Υλικά

100γρ νωπή μαγιά
5 αυγά
250γρ βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ κακουλέ
1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε 5’ να κρυώσει.Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά και ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά παίρνουμε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα και προσθετουμε τα μπαχαρικά κι χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.Προσέχουμε να μην καεί και ανακατεύουμε για 5’ στη χαμηλή φωτιά.Στην ίδια φλιτζάνα που χρησιμοποιήσαμε για να μετρήσουμε την ζάχαρη βάζουμε χλιαρό νερό και λιώνουμε την μαγιά.

Στο μείγμα που έχουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και στη συνέχεια με χέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα με το αλεύρι αλλάζουμε σκεύος, χρησιμοποιούμε μια μεγάλη λεκάνη και αφήνουμε 15’ να κρυώσει.

Έπειτα ρίχνουμε το νερό με την διαλυμένη μαγιά και ‘ζυμώνουμε’ μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.

Σκεπάζουμε την λεκάνη με μικρή κουβέρτα και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί 2-3 ώρες. Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σχήμα στα τσουρέκια μας, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και σχηματίζουμε τις πλεξουδες μας. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς όχι στον αέρα για 45’, σε προθερμασμένο φούρνο! Ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι σοκολάτα, γάλακτος και λευκή, για έξτρα ομορφιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 141 / position2: 435
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb