Νέα

Θλίψη στο χώρο της ναυτιλίας: Πέθανε η Μαρία Τσάκος


Δημοσίευση ΑΠΡ 29, 2021

Θλίψη στο χώρο της ναυτιλίας: Πέθανε η Μαρία Τσάκος

Εφυγε από τη ζωή η Μαρία Τσάκος, η δικηγόρος Ναυτικού Δικαίου, κόρη του Ηλία Τσάκου από τα Καρδάμυλα της Χίου.

Η απώλειά της, μόλις στα 49 της χρόνια μετά από σύντομη ασθένεια, έγινε γνωστή από τον έτερο συνιδρυτή του ιντερνετικού ραδιοφώνου Amagi Κυριάκο Αθανασιάδη.

Η Μαρία Τσάκος προερχόταν από τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια των Καρδαμύλων, ο πατέρας της Ηλίας είναι αδερφός του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, που πριν μερικά χρόνια έχασε επίσης την κόρη του Μαρία (το όνομα της οποίας φέρει το Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στη Χίο, στο οποίο η θανούσα είχε διατελέσει μέλος).

Σπούδασε νομικά στο Λονδίνο όπου μετακόμισε σε ηλικία δεκαεπτά ετών, ώστε να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο της το 1993 και από την επόμενη χρονιά άρχισε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Οι τομείς που ειδικεύτηκε ήταν η χρηματοδότηση, οι συμβάσεις, τα ναυτικά ατυχήματα και οι απαιτήσεις από και κατά τρίτων, και οι ναυτασφαλίσεις. Υπήρξε ειδική γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) καθώς και μέλος του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος». Υπήρξε υποψήφια βουλευτής με τη Δράση και το Ποτάμι.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb