Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Το λαχανικό που βοηθά απίστευτα όσους έχουν πρόβλημα με το έντερό τους

Δεν πάει το μυαλό σου

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 18, 2021

Το λαχανικό που βοηθά απίστευτα όσους έχουν πρόβλημα με το έντερό τους
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Το σπαράγγι έχει βοηθήσει πολλούς με προβλήματα στο στομάχι ή το έντερο

Ένα θαυματουργό λαχανικό που δεν είναι όμως πολύ δημοφιλές - Κι όμως, ένα φλιτζάνι σπαράγγι περιέχει 14% του RDI των ινών, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την πεπτική υγεία.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η λήψη επαρκούς ποσότητας ινών βοηθά στην προώθηση της πεπτικής υγείας, ομαλοποιώντας τις κινήσεις του εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων του παχέος εντέρου και ακόμη και μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το σπαράγγι περιέχει επίσης την πρεβιοτική ινουλίνη που διασπάται και χωνεύεται στο παχύ έντερο, όπου μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και να μειώσει τις αλλεργίες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Η κατανάλωση σπαραγγιού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει ακόμη στην απώλεια βάρους, καθώς το λαχανικό έχει χαμηλές θερμίδες, περιέχει φυτικές ίνες και αποτελείται από περίπου 94% νερό!

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb