ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Επηρεάζει η ακαταστασία την ψυχολογία σου;

Tι λένε οι ειδικοί
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Επηρεάζει η ακαταστασία την ψυχολογία σου;
Φωτογραφία από τον χρήστη Liza Summer στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παλιά πράγματα, καινούργια πράγματα, δώρα που παράτησες σε ένα συρτάρι, εφημερίδες, ρούχα, παλιοι φορτιστές, χαρτιά από το γραφείο σου, πώς μπορείς να ζεις εκεί; Οι ψυχολόγοι λένε, σήκω και συμμάζεψε το χάος σου.

Όταν στον περιβάλλοντα χώρο, τα οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα είναι πολλαπλά, η προσοχή διασπάται. Οι κούτες και σακούλες, τα χαοτικά ράφια μπορεί να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα και τη σκέψη σου με αποτέλεσμα να σε καθιστούν λιγότερο γρήγορου και αποτελεσματικό στην καθημερινή σου ζωή.

Όταν πια έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες μικροαντικείμενα στο σπίτι, όχι μόνο δε  θυμάσαι που βρίσκεται το οτιδήποτε αλλά κάνουν απίστευτα χρονοβόρα διαδικασία το να βρεις κάτι, καθυστερούν τη δουλειά σου και οδηγούν στην άδικη σπατάλη του πολύτιμου χρόνου σου.

Ολα αυτά τα πράγματ οδηγούν σύμφωνα με τους ειδικούς σε ένα ασφυκτικό πνίξιμο που προκαλεί άγχος και στρες.

Η οργάνωση και η αποσυμφόρηση ανακουφίζει από το άγχος πολλούς ανθρώπους παρέχοντας μια αίσθηση ελέγχου και επίτευξης. Το 61,7% των ερωτηθέντων σε έρευνα δήλωσαν ότι το συμμάζεμα και κυρίως το πέταμα όλων των άχρηστων πραγμάτων μείωσε το συνολικό επίπεδο άγχους τους. Ξεκίνα σήμερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 509 / position2: 890
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb