Νέα

Ποια social media μας προκαλούν το περισσότερο άγχος;

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 30, 2021

Ποια social media μας προκαλούν το περισσότερο άγχος;
Photo by Pixabay from Pexels

Το να κοιτάμε συνεχώς μια οθόνη δεν είναι από μόνο του καλό. Αλλά εξαρτάται και τι κοιτάμε ακριβώς. Τα social media μπορεί να μας βοηθούν να αλληλοεπιδρούμε αλλά πολλές φορές μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα. Η εταιρεία ψηφιακού marketing HigherVisibility ανέλυσε διάφορες κριτικές στο App Store, για να δει ποιες εφαρμογές είναι οι πιο αγχωτικές για τους χρήστες των social media. 

Σύμφωνα με την ανάλυση, πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που παράγει άγχος είναι το Snapchat με 90,63%. Ακολουθεί το Instagram με 83,67%, το Reddit με 80,56%, το LinkedIn με 71,14%, το Facebook με 61,47%, το Twitter με 54,55%, το TikTok με 40,51%. Το Pinterest είναι τελευταίο με μόλις 22,22%.

https://www.highervisibility.com/blog/most-stress-inducing-apps-in-the-world/

@highervisibility.com

Πάντως, οι απογοητευτικές κριτικές που προκαλούν το άγχος των χρηστών ποικίλουν για την καθεμία εφαρμογή. Για το Snapchat το 90,63% οφείλεται κυρίως σε τεχνικά ζητήματα, αφού η εταιρεία προσπαθεί να συμβαδίσει με τον άμεσο ανταγωνιστή της, που ονομάζεται TikTok. Οι χρήστες του Instagram από την άλλη, γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του και σπεύδουν να τις επισημάνουν στις κριτικές, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «εθιστικό» και «βλαβερό».

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb