Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Tι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κόψεις το αλκοόλ

Tι είναι ο Dry January

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 05, 2022

Tι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κόψεις το αλκοόλ
Photo by cottonbro from Pexels

Για πολλούς ανθρώπους που έχουν επίγνωση της υγείας τους, η έναρξη του νέου έτους σημαίνει μερικές φορές την έναρξη του dry January, κοινώς της αποχής από το αλκοόλ, αν του δωσαν και κατάλαβε τα Χριστούγεννα!

Η εκστρατεία στις ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία που διαρκεί ένα μήνα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απέχουν από το αλκοόλ ως τρόπο βελτίωσης της ευεξίας. Υπάρχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να κερδίσετε από τον Dry January; Ως επί το πλείστον, οι ειδικοί λένε ναι.=

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων από όλα τα αλκοολούχα ποτά, το όφελος για την υγεία που θα λάβετε είναι η αποφυγή περιττών θερμίδων.

Σύμφωνα με την κεντρική βάση δεδομένων FoodData του USDA, ένα κουτάκι μπύρας έχει περίπου 154 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κρασί είναι περίπου 123 θερμίδες. Τα διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και οινοπνευματώδη ποτά, όπως το σάκε, το ουίσκι, η βότκα, το ρούμι και το τζιν τείνουν να έχουν λιγότερο από 100 θερμίδες, αλλά αυτό μπορεί γρήγορα να αυξηθεί όταν φτιάχνετε ένα κοκτέιλ.

Οι εκτιμήσεις πρόσληψης θερμίδων που δημοσιεύθηκαν από το FDA αναφέρουν ότι άνδρες και γυναίκες άνω των 21 ετών μπορούν να καταναλώνουν 2.400 έως 3.000 θερμίδες και 2.000 έως 2.400 θερμίδες την ημέρα, αντίστοιχα, ανάλογα με το πόσο δραστήριοι είναι ο τρόπος ζωής τους.

Η αποφυγή του αλκοόλ θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει το πεπτικό σας σύστημα. Το αλκοόλ θεωρείται διουρητικό, που σημαίνει ότι αυξάνει την έξοδο των ούρων, η οποία μπορεί να έχει αφυδατωτική επίδραση εάν δεν πίνετε αρκετό νερό.

Επιπλέον, μια μελέτη που διεξήχθη από το The American Journal of Gastroenterology διαπίστωσε ότι η «βαριά πρόσληψη αλκοόλ» φαίνεται να «επιδεινώνει τα γαστρεντερικά συμπτώματα σε ενήλικες με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου», που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως κοιλιακός και στομαχικός πόνος, φούσκωμα, εντερικά αέρια, διάρροια, δυσκοιλιότητα. ναυτία, καούρα και δυσπεψία.

Η κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο έχει επίσης βρεθεί ότι διακόπτει τον ύπνο REM και έχει επιπτώσεις που μοιάζουν με την αϋπνία, σύμφωνα με το Sleep Foundation. Η αποχή από τα αλκοολούχα ποτά τη νύχτα και γενικά θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει βαθύτερο, πιο σταθερό ύπνο, ο οποίος θα μπορούσε, με τη σειρά του, να προσφέρει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και στην ψυχική σας υγεία, σύμφωνα με τον Daryl Appleton, ψυχοθεραπευτή που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία.

«Πολλοί από τους πελάτες μου συμμετέχουν σε ένα Dry-January ως ψυχική και συναισθηματική αποτοξίνωση και τελετουργία για τον αυτοέλεγχο», είπε ο Appleton. 

Και συνέχισε, «Από τη θετική πλευρά, το να επιτρέπετε στο σώμα και τον εγκέφαλό σας να κάνουν ένα διάλειμμα από το αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την κορτιζόλη και το στρες που ασκεί στο σύστημα, το οποίο επιτρέπει την ανάπαυση και την αποκατάσταση. Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό, ένα διάλειμμα μπορεί επίσης να αποκαλύψει εάν το αλκοόλ κρύβει τα συναισθηματικά συμπτώματα ως καμουφλάζ ή συμβάλλει σε αυτά κάνοντας τον θυμό, τη θλίψη και την απομόνωση να γίνονται εντονότερα».

Ο Appleton πρόσθεσε ότι οι νηφάλιοι μήνες όπως ο Dry January βοηθούν τους ανθρώπους να αξιολογήσουν τη σχέση τους με το αλκοόλ.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb