Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Παράξενα

Το δωρεάν παγωτό που δεν θέλει κανείς

Βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στην Ιαπωνία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 24, 2022

Το δωρεάν παγωτό που δεν θέλει κανείς

Μπορεί το παγωτό να είναι καυτερό; Ακούγεται παράλογο, αλλά αν μιλάμε για την κρύα απόλαυση που σερβίρεται στο χωριό Hirata της Φουκουσίμα, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός σίγουρα ταιριάζει στην περίπτωση

Πασπαλισμένο με διάφορες ποσότητες σκόνης πιπεριού habanero – ανάλογα με την ανοχή του ατόμου στην πικάντικη γεύση – αυτό το ειδικό παγωτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Είναι τόσο καυτερό, στην πραγματικότητα, που οι άνθρωποι πρέπει να υπογράψουν ενα εγγραφο απαλλάσσοντας τον πωλητή από την ευθύνη πριν το δοκιμάσουν. Η ιστορία του διάσημου πλέον παγωτού habanero του Hirata χρονολογείται από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Πριν το τσουνάμι χτυπήσει την περιοχή και οι φόβοι για πτώση ραδιενέργειας αρχίσουν να κυριεύουν το έθνος, το χωριό δεν είχε ποτέ προβλήματα με την πώληση λαχανικών. Στη συνέχεια, όμως, όλα άρχισαν να κατηφορίζουν και οι ντόπιοι άρχισαν να αναζητούν νέους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Το 2015, ενώ εξέταζαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις πιπεριές Habanero τους, οι αγρότες σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το πικάντικο λαχανικό ως συστατικό παγωτού για παγωτό. Η ιδέα έπιασε και το παγωτό Habanero έγινε κεντρικό μέρος των προσπαθειών μάρκετινγκ του χωριού.

Η παρασκευή παγωτού Habanero δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι φορούν γάντια, μάσκες και γυαλιά καθώς πασπαλίζουν τη λιχουδιά με σκόνη πιπεριού Habanero που καίει τη γλώσσα. Αν εσείς καταβροχθίσετε το παγωτό πάντως είναι δωρεάν! 

Ένας ανταποκριτής από ένα δημοφιλές ιαπωνικό ριάλιτι ταξίδεψε πρόσφατα στο χωριό Hirata για να δοκιμάσει το διάσημο παγωτό Habanero και επέλεξε την πιο καυτή ποικιλία. Αν και φαινόταν γενναίος και αποφασιστικός στην αρχή του πειράματος, άρχισε να κλαιει!

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb