Dolce Vita

Ποιες δουλειές του σπιτιού μπορείτε να τις κάνετε με… βότκα

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 01, 2022

Ποιες δουλειές του σπιτιού μπορείτε να τις κάνετε με… βότκα
Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

Η βότκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο, με πολλούς ανθρώπους να πίνουν μόνο αυτή όταν διασκεδάζουν ή όταν θέλουν ένα ποτό. Αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στις δουλειές του σπιτιού. Πώς; Με διάφορους τρόπους.

Απολυμαίνει τα ρούχα

Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα βακτήρια. Η βότκα είναι άοσμη και άχρωμη, οπότε μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για το φρεσκάρισμα των ρούχων μας. Πάρτε ένα μπουκάλι σπρέι και βάλτε μέσα λίγη βότκα και ψεκάστε λίγο τα ρούχα πριν τα κρεμάσετε για στέγνωμα. Έτσι θα σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα ρούχα σας θα μυρίζουν όμορφα.

Τραγανή ζύμη

Το νερό μαζί με το αλεύρι δημιουργούν γλουτένη. Η γλουτένη όταν ψηθεί μπορεί να γίνει σκληρή όπως και η ζύμη. Για να το αποφύγετε αυτό, αφαιρέστε το ένα τρίτο της ποσότητας νερού που λέει η συνταγή και αντικαταστήστε το με βότκα. Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψει λιγότερη γλουτένη και η ζύμη θα γίνει τραγανή, αλλά όχι σκληρή.

Καθαριστικό για τη μούχλα

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καθαριστικό, με το αλκοόλ να βοηθά στον καθαρισμό της μούχλας. Καθαρίζει πολύ καλά το γυαλί και κάνει τις λεπίδες των ξυραφιών να κρατάνε περισσότερο αν τις πλένεται με βότκα μετά το ξύρισμα. Αποτρέπει τη σκουριά και σκοτώνει τα μικρόβια.

Τα φυτά διατηρούνται περισσότερο

Μερικές σταγόνες βότκα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο βάζο που υπάρχουν τα λουλούδια και το νερό αι θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν πιο φρέσκα για αρκετά περισσότερο καιρό. Απλά θα πρέπει να αλλάζετε το μείγμα με φρέσκο καθημερινά.

Κόλλα

Βάλτε σε ένα πανί λίγη βότκα και τρίψτε τις επιφάνειες στις οποίες έχουν μείνει υπολείμματα. Η κόλλα θα εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb