WELLNESS

Δαγκώνεις τα χείλη σου; Ξέρουμε γιατί

Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειές σου για σένα και γιατί πρέπει να προσέξεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δαγκώνεις τα χείλη σου; Ξέρουμε γιατί
collage

Έχεις αναρωτηθεί γιατί μπορεί να κάνεις κάτι χωρίς να το καταλαβαίνεις; Τι αποκαλύπτουν οι συνήθειές σου για σένα; Αν είσαι στην κατηγορία που δαγκώνεις συνεχώς τα χείλη σου χωρίς να το σκέφτεσαι, δες τι σημαίνει αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα δαγκώνουμε τα χείλη μας αρκετές φορές. Αυτό συμβαίνει, ενδεχομένως όταν τρώμε κάτι. Βέβαια, υπάρχουν κ άλλες στιγμές που μπορεί να διαπιστώσεις ότι δαγκώνεις τα χείλη σου χωρίς κάποιον προφανή λόγο. 

Τι σημαίνει όταν δαγκώνεις τα χείλη σου

Πολλές φορές, αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν σταματάς και σκέφτεσαι κάτι αρκετή ώρα. Ωστόσο, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που μπορεί να έχεις αυτή τη συνήθεια. Πάτα παύση και δες πόσες φορές μπορεί να το κάνεις. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι καν, γιατί δεν πονάς καθόλου. 

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή η πράξη, όπως και πολλές αντίστοιχες, υποδεικνύουν νευρικότητα. Την κατατάσσουν στις BFRB (body-focused repetitive behavior). Δηλαδή, στις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, όπως είναι το δάγκωμα των νυχιών, ή το πείραγμα του δέρματος και των μαλλιών. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gstitch LLC (@_gstitch)

Το δάγκωμα των νυχιών, υποδηλώνει άγχος. Εμφανίζεται σε στιγμές που έχουμε πάρα πολύ στρες. Αρχικά, για να το αντιληφθείς πρέπει να σταματήσεις και να σκεφτείς ότι το κάνωεις. Όταν έχεις στρες, λένε οι ειδικοί καλύτερα να μασάς τσίχλα, ή να περπατάς για να καθαρίσεις τις σκέψεις σου. Γενικά, καλό είναι να προσπαθείς να το μειώσεις όσο είναι δυνατόν. 

Όπως καταλαβαίνεις, είναι μια συνήθεια που βλάπτει τα χείλη σου και τα τραυματίζει. Ωστόσο, αν παρατηρήσεις ότι χειροτερεύει, ή δε μπορείς να σταματήσεις μόνη σου, καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια. Όλα όσα σχετίζονται με το άγχος και τις διαταραχές που προκαλεί, είναι καλύτερο να προσπαθούμε να βρίσκουμε τη ρίζα του προβλήματος και το πώς θα πορευθούμε με αυτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb