WELLNESS

Lion Diet: Η δίαιτα που κάνει θραύση

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως είναι επικίνδυνη
Από το NEWSROOM
Lion Diet: Η δίαιτα που κάνει θραύση

Τι γίνεται στην περίπτωση που ακόμα και μια δίαιτα μπορεί να γίνει viral στο TikTok; Είναι, άραγε, ασφαλές να βασίζεις τη διατροφή σου σε ο,τι βλέπεις στα social media; Οι ειδικοί λένε πώς όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η Lion Diet

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε στο instagram και στο TikTok μια δίαιτα και τα αποτελέσματά της από αρκετούς. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο, υποστηρίζουν ότι η lion diet, τους έχει βοηθήσει. Η συγκεκριμένη διατροφή, είναι γνωστή και ως carnivore diet, δηλαδή η δίαιτα των σαρκοφάγων. Στηρίζεται κυρίως στην κατανάλωση κρέατος. 

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι “θεραπεύει” από την κατάθλιψη ως και την αρθρίτιδα. Όσοι την δοκιμάζουν ενθουσιάζονται, γιατί η υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας και ζωϊκές τροφές βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, μιλάμε για μια διατροφή που βασίζεται μόνο στο κρέας. Δηλαδή, δεν περιλαμβάνει αυγά, γαλακτοκομικά, ψάρια και άλλα τρόφιμα που μας παρέχουν κι αυτά θρεπτικά συστατικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Lion Diet (@theliondiet)

Το πρόβλημα με τη Lion Diet

Σύμφωνα με όσους τη δοκιμάζουν, έχουν παρατηρήσει ότι βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά και σε άλλα. Η δίαιτα υποστηρίζει ότι για να την ακολουθήσεις πρέπει να τρως μόνο κρέας, αλάτι και να πίνεις νερό για τρείς μήνες. Στην συνέχεια, επιστρέφεις στην κανονική διατροφή. 

Οι ειδικοί έχουν θορυβηθεί από αυτή τη δίαιτα. Ο λόγος είναι ότι δεν στηρίζεται επιστημονικά πουθενά και βασίζεται μόνο σε προσωπικές εμπειρίες. Οι διατροφολόγοι συστήνουν ξεκάθαρα ισορροπημένη διατροφή. Δηλαδή, αυτήν που περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα. Επιπλέον, το κρέας σε αυτήν την διατροφή δεν έχει τόσο μεγάλη θέση. 

Η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, δεν είναι ιδανική. Μπορεί να προκαλέσει από διαβήτη, μέχρι καρδιακές παθήσεις. Ακόμα, δημιουργεί δυσκολία στην πέψη και διάφορους άλλους κινδύνους. Οι ειδικοί, για να χάσουμε βάρος, συμβουλεύουν να τρώμε μια ποικιλία υγιεινών τροφών, συμπεριλαμβανομένων φρέσκων φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, σπόρων και δημητριακών.

Άλλωστε, σήμερα, ειδικοί συνιστούν τη μείωση του κρέατος για πάρα πολλούς λόγους που αφορούν τόσο στην υγεία, όσο και στον πλανήτη. Επομένως, μια τέτοια διατροφή δεν πρέπει να έχει θέση στην καθημερινότητά μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb