WELLNESS

Το παπούτσι που νομίζεις πως είναι βολικό, αλλά επιβαρύνει όλο σου το σώμα

Είναι η hot τάση φέτος αλλά θέλουμε να προσέξεις αρκετά
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Το παπούτσι που νομίζεις πως είναι βολικό, αλλά επιβαρύνει όλο σου το σώμα
Collage

Κι όμως, ένα από τα μεγαλύτερα trends στα παπούτσια φέτος, μια μεγάλη επιστροφή, δεν είναι ο,τι καλύτερο για το σώμα σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δες παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παπούτσια που δεν βοηθάνε τα πόδια και το σώμα σου

Η μεγάλη επιστροφή του 2023, είναι σαφέστατα οι μπαλαρίνες. Πρόκειται για μια τεράστια τάση στη μόδα, που είναι ταυτόχρονα και διαχρονική αξία. Εδώ και χρόνια, βρίσκονται στη ντουλάπα της Παριζιάνας και όχι μόνο. Μπορεί να τις είχαμε ξεχάσει για λίγο, αλλά πάντα τα είχαμε στη γκαρνταρόμπα μας. Φέτος, σχεδιαστές, ακριβά και οικονομικά brands, τις έχουν στις συλλογές τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IOANNA • VLACHOU (@vlachouin)

Είναι classy και πολύ chic και μπορεί να μεταμορφώσουν ένα look αμέσως. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι καθόλου καλές για τα πόδια μας. Ακούγεται αρκετά λογικό, ότι ένα τόσο flat παπούτσι, δε μπορεί να στηρίξει την καμάρα του ποδιού. Αν έχεις παρατηρήσει, όταν φοράς πολλές ώρες μπαλαρίνες και περπατάς ή στέκεσαι όρθια, αρχίζουν και πονάνε πολύ τα πόδια σου. Τόσο στις καμάρες όσο και στις φτέρνες, νιώθεις μεγαλύτερο πόνο. 

Αυτό που φταίει, είναι ο πάτος, που δεν παρέχει καμμία στήριξη στην πατούσα σου. Αυτό, ωστόσο, δημιουργεί πρόβλημα σε όλο σου το σώμα, αφού δεν στηρίζεται σωστά. Δηλαδή, θα έχουν μακροχρόνια πρόβλημα και τα γόνατα, αλλά και η μέση σου. Γι’ αυτό βλέπεις μεγάλη διαφορά όταν φοράς αθλητικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BallereTTe (@balleretteofficial)

Ωστόσο, αν θέλεις τόσο πολύ να φοράς μπαλαρίνες, μπορείς να μειώσεις το πρόβλημα. Αρχικά, μπορείς να επιλέξεις το ζευγάρι παπούτσια που θα έχει στον πάτο μαξιλαράκι για την καμάρα, ή πιο μαλακό πάτο στο σχήμα της πατούσας. Επιπλέον, στο εμπόριο θα βρεις ειδικούς πάτους που μπορείς να βάλεις μόνη σου. Έτσι, θα έχεις καλύτερη στήριξη. Εννοείται ότι για να μην κουράζεσαι, θα πρέπει να μην φοράς τόσες ώρες τις μπαλαρίνες, ειδικά αν έχεις περπάτημα όλη την ημέρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb