ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πατήσουν τα 85

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΝΟE 20, 2023

Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πατήσουν τα 85
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Σφύριξε χαρούμενα μπορείς, δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής". Στίχος από αγαπημένο τραγούδι αλλά και οδηγία που δίνουν οι επιστήμονες, αν θες να δεις το προσδόκιμο όριο ζωής να μεγαλώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια νέα έρευνα που έγινε σε ένα μεγάλο δείγμα 230.000 ανθρώπων έδειξε ότι όσοι παραμένουν αισιόδοξοι ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να πατήσουν τα 85 έτη.

Καρδιολόγοι και ειδικοί της επιστήμης της συμπεριφοράς ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν μια έρευνα για να δούνε αν η οπτική που έχουμε για τη ζωή, και ο τρόπος αντίδρασης σε δύσκολες καταστάσεις επηρεάζει την υγεία μας.

Βρέθηκε λοιπόν πως οι θετικοί άνθρωποι, αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ παρατηρήθηκε ότι αντιμετωπίζουν ευκολότερα πλήθος ασθενειών.

Η έρευνα κράτησε πολλά έτη και χονδρικά έδειξε ότι οι αισιόδοι έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα 83 έτη και να μην αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας όσο γερνάνε.

Οι απαισιόδοξοι αποδείχθηκε ότι το στρες απελευθερώνει ορμόνες που δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό μας και ευνοεί εγκεφαλικά προβλήματα, καρδιαγγειακά προβλήματα και τον διαβήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb