Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα

Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την υγεία σας;

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 05, 2017

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό από το ποτήρι που έχετε δίπλα σας τη νύχτα

Είναι σύνηθες για πολύ κόσμο να αφήνει στο κομοδίνο του ένα ποτήρι γεμάτο νερό πριν κοιμηθεί, ώστε σε περίπτωση που διψάσει να μη χρειαστεί να πάει μέχρι την κουζίνα.

Και μπορεί αυτή η συνήθεια να φαίνεται αθώα, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου. Το νερό στο ποτήρι της νύχτας περιέχει ορισμένους κινδύνους που πιθανότατα να μη γνωρίζατε ως τώρα. Άλλωστε, ακόμα και η γεύση του έχει μια διαφορά. 

Το θέμα, δεν αφορά την ανάπτυξη των μικροβίων σε αυτό, καθώς σε αντίθεση με τις τροφές, το νερό δεν περιέχει σάκχαρα ή πρωτεΐνες, που είναι υπαίτια για την ανάπτυξη των εν λόγω μικροοργανισμών.

Το πρόβλημα με το νερό που έχει μείνει εκτεθειμένο για ώρες στον ατμοσφαιρικό αέρα, είναι ότι έχει συλλέξει σκόνη και βακτήρια, ειδικά αν το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται δεν αερίζεται αρκετά. 

Επιπλέον, όταν αυτό εκτίθεται απορροφά και διοξείδιο του άνθρακα, ένα μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ, γεγονός που σημαίνει στην ουσία ότι η χημική σύσταση του αλλάζει. Η αλλαγή αυτή στο pH του, είναι υπαίτια για την αλλαγή της γεύσης του. 

Από εδώ και στο εξής λοιπόν, θα ήταν προτιμότερο σε περίπτωση που σας πιάσει δίψα μέσα στη νύχτα, να σηκωθείτε και να πάτε στην κουζίνα για να πιείτε φρέσκο νερό και να αποφύγετε τις σκόνες και τα βακτήρια.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb