Παράξενα

Δεν θα πιστέψετε τι έκαναν στην Κίνα για να μην περνάνε οι πεζοί με κόκκινο


Δημοσίευση ΑΠΡ 29, 2017

Δεν θα πιστέψετε τι έκαναν στην Κίνα για να μην περνάνε οι πεζοί με κόκκινο

Στην Κίνα βρήκαν το μέτρο για να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι οι πεζοί αγνοούν επιδεικτικά το κόκκινο και περνούν τους δρόμους. Αυτό τους καθιστά πολύ επικίνδυνους για την συνολική οδική κυκλοφορία, ενώ συχνά προκαλούνται ατυχήματα.

Στη κινεζική πόλη Wuhan, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν στην άκρη των πεζοδρομίων των κεντρικών δρόμων, αυτόματες πύλες που ανοίγουν μόνο όταν το φανάρι γίνεται πράσινο!

Σκοπός είναι να σταματήσουν οι πεζοί να περνούν τους δρόμους με κόκκινο, κάτι που είχε γίνει κανόνας. Στην Κίνα, ο τρόπος αυτός να περάσεις τον δρόμο αναφέρεται ως «πέρασμα του δρόμου με κινεζικό στυλ». Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργείται είναι μεγάλη, ενώ στο παρελθόν τα βαριά πρόστιμα δεν αποδείχθηκαν καθόλου αποτελεσματικά.

Με αυτήν την ιδέα,. Οι αρχές προσεγγίζουν διαφορετικά το θέμα μέσω των αυτοματοποιημένων πυλών. Όταν το φανάρι γίνεται πράσινο οι πύλες ανοίγουν και κλείνουν μόλις ανάψει το κόκκινο.

Βέβαια, οι πύλες είναι τόσο κοντές, που δεν εμποδίζουν τους πεζούς να περάσουν από πάνω. Οι αστυνομικοί όμως αναφέρουν πως οι παραβάτες θα καταγράφονται από κάμερες και τα πρόσωπά τους θα εμφανίζονται αργότερα σε ψηφιακές πινακίδες που υπάρχουν στην περιοχή.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb