Παράξενα

Μητέρα 5 παιδιών απεξαρτήθηκε από τις ουσίες κι έχασε 82 κιλά αλλάζοντας ζωή


Δημοσίευση ΜΑΙ 06, 2016

Μητέρα 5 παιδιών απεξαρτήθηκε από τις ουσίες κι έχασε 82 κιλά αλλάζοντας ζωή

Η Emma Fahy Davis έχει να σας διηγηθεί μια εκπληκτική ιστορία για την ζωή της. Η ίδια είναι μητέρα 5 παιδιών και γυναίκα καριέρας. Δυστυχώς, κάποτε έφτασε να ζυγίζει 173 κιλά, τότε όμως πήρε την απόφαση για να προχωρήσει στη μεγάλη αλλαγή. Όπως αποκάλυψε στη Daily Mail Australia, εκείνη την περίοδο έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά τις της συνέβαινε και να το ελέγξει, θέλοντας να προσέξει τον εαυτό και την υγεία της. Το να αλλάξει ήταν κάτι απλό. Έτσι, η 35χρονη φόρεσε τα αθλητικά της και άρχισε το περπάτημα μαζί με της πέντε κόρες της καθημερινά, προς και από το σχολείο.

Παράλληλα, πρόσεχε τις θερμίδες που έτρωγε και τις κατέγραφε σε μια εφαρμογή γυμναστικής που κατέβασε δωρεάν από το διαδίκτυο. Μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να χάσει 82.5 κιλά, μειώνοντας το βάρος της στα 90.5 κιλά και πέφτοντας από το νούμερο 28 στο 14! Το πρόβλημα των κιλών της όμως, ήταν κάτι που την ταλαιπωρούσε από μικρή για αυτό και στα 12 της ξεκίνησε να πίνει αλκοόλ.

Τα παιδιά την κορόιδευαν στο σχολείο επειδή ήταν υπέρβαρη, οπότε με το ποτό ένιωθε περισσότερη αυτοπεποίθηση και δύναμη. Έτσι, έκλεβε τα μπουκάλια που έβρισκε στο σπίτι της και αφού τα άδειαζε, τα γέμιζε με νερό και τα έβαζε πάλι στην θέση τους. Στα 13-14 της, άρχισε να πίνει και στο σχολείο, οπότε και την έδιωξαν ενώ στα 18 της, ο αλκοολισμός της απλώς χειροτέρεψε. Την έδιωξαν από το πανεπιστήμιο και από την δουλειά της, μέχρι που μια μέρα ξύπνησε από το χειρότερο μεθύσι που έκανε ποτέ και αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την βλαβερή συνήθεια. Έναν μήνα μετά έμαθε πως ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί και έτσι είχε ένα ακόμα δυνατό κίνητρο για να μείνει νηφάλια. Τελικά, η Davis έφερε στον κόσμο δίδυμα, όμως 7 μήνες μετά την γέννηση τους, η ίδια διαγνώστηκε με κατάθλιψη και κατέληξε να εθιστεί στα χάπια που της είχαν χορηγηθεί τότε. Αν δεν μπορούσαν να την κοιμίσουν, έπαιρνε ακόμα περισσότερα, φτάνοντας μέχρι και τα 12 την ημέρα.

Σαν εργαζόμενη γινόταν ακόμα χειρότερη, αλλά και σαν μητέρα, για αυτό και ήρθε η ώρα να κόψει και αυτήν την εξάρτηση της. τούτη την φορά όμως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, για αυτό και η ίδια έμεινε στους γονείς της για μια εβδομάδα, ώστε να μην δουν την κατάσταση της τα παιδιά. Το 2011 ήταν εντελώς νηφάλια, όμως το 2015 βρέθηκε στο νοσοκομείο παλεύοντας με ένα σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι. Εκεί έχασε και τα πρώτα 17 κιλά, μιας και δεν μπορούσε να φάει, ενώ όταν πήρε εξιτήριο αγόρασε μια συσκευή μέτρησης βημάτων για να κάνει 10.000 τη μέρα. Ξεκίνησε περπατώντας και σιγά σιγά άρχισε να τρέχει, με αποτέλεσμα τώρα να μπορεί να βγάλει μισούς μαραθώνιους.

Σήμερα, η 35χρονη που ζει στο Σύδνεϋ προσέχει την σειρά των γευμάτων της, χωρίς να παραλείπει το πρωινό της, που συνήθως είναι αυγά ή γιαούρτι, ενώ για μεσημεριανό τρώει κυρίως κρέας με σαλάτες και γενικά ότι περιέχει πολύ πρωτεΐνη. Μάλιστα, έφτιαξε και ένα blog με το όνομα «Five Degrees of Chaos» για να μοιραστεί το μεγάλο της ταξίδι, ευελπιστώντας πως έτσι θα καταφέρει να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοια ζητήματα να κάνουν την μεγάλη αλλαγή.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb