Νέα

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος: Αφιέρωμα στην καριέρα του


Δημοσίευση ΙΑΝ 27, 2015

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος: Αφιέρωμα στην καριέρα του

Ο Ντέμης Ρούσσος, ένας θρύλος της διεθνούς και της ελληνικής μουσικής, έφυγε το βράδυ της Παρασκευής από τη ζωή σε ηλικία 68 χρονών. Ο Ντέμης, ο οποίος γεννήθηκε ως Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και μεγάλωσε.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος χάρισε στο συγκρότημα διεθνή επιτυχία. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1967 από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου (πλήκτρα), Ντέμη Ρούσσο (μπάσο κιθάρα και φωνητικά), Λουκά Σιδερά (ντραμς και φωνητικά) και Αργύρη "Silver" Κουλούρη (κιθάρα).

Εξαιρετική στιγμή, αυτή που ο Ντέμης Ρούσσος χορεύει συρτάκι με τη Raffaella Carrà!

Στη σκηνή με τη Νανά Μούσχουρη!

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο «A Question of Weight» (Είναι Θέμα Βάρους) μαζί με τη Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε αμερόληπτα με το θέμα της παχυσαρκίας.

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του '80, επανήλθε το 1993 με το άλμπουμ «Insight».

 

Την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία, ενώ το 2013 παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στην Αθήνα, σε τελετή στη Γαλλική Πρεσβεία.

Θα τον θυμόμαστε μέσα από τις υπέροχες μουσικές του...

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb