Dolce Vita

Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το πλύσιμο των χεριών;


Δημοσίευση ΜΑΡ 29, 2017

Πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το πλύσιμο των χεριών;

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες υγιεινής. Τα χέρια, ιδιαίτερα όταν είναι βρώμικα, αποτελούν την πιο βασική δίοδο, ώστε να εισέλθουν τα μικρόβια και ιοί στον οργανισμό του ανθρώπου.

Το καλό πλύσιμο λοιπόν είναι απαραίτητο για την υγεία μας, αφού μπορεί να μας προστατεύσει αρκετά από λοιμώξεις και ιώσεις, που θα μας ρίξουν στο κρεβάτι και ίσως μας προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα. Βέβαια, για να λειτουργήσει σωστά κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τα πλένουμε για συγκεκριμένο χρόνο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι είτε δεν πλένουν τα χέρια του ς αρκετή ώρα είτε δεν χρησιμοποιούν σαπούνι, δυο πράγματα που ο συνδυασμός τους είναι απαραίτητος για το σωστό πλύσιμο των χεριών. Αν δεν τηρούνται αυτά τα δυο, τότε συμβάλλουμε στην μετάδοση ασθενειών και στο εσχάτως γιγαντιαίο πρόβλημα της ανθεκτικότητας που αναπτύσσουν ιοί και μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Το σωστό πλύσιμο χεριών πρέπει να έχει διάρκεια, πάντα σύμφωνα με έρευνες, περίπου 45 δευτερόλεπτα, ενώ απαραίτητο είναι το ζεστό νερό αλλά και το σαπούνι.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb