Παράξενα

Νεαρός επιστήμονας εμπνεύστηκε από το «Breaking Bad» και προσπάθησε να παράξει μεθαμφεταμίνη


Δημοσίευση ΦΕΒ 20, 2024

Νεαρός επιστήμονας εμπνεύστηκε από το «Breaking Bad» και προσπάθησε να παράξει μεθαμφεταμίνη

Σε ένα περιστατικό που θυμίζει πλοκή βγαλμένη από την τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad», ένας νεαρός επιστήμονας από το Λονγκ Άιλαντ παραδέχτηκε ότι οργάνωσε μια περίτεχνη επιχείρηση παραγωγής μεθαμφεταμίνης, κρυμμένη πίσω από τη βιτρίνα μιας νόμιμης επιχείρησης.

Ο Matthew Leshinsky, 23 ετών, βρέθηκε παγιδευμένος από τις ίδιες του τις πράξεις, όταν, σε μια προσπάθεια να αναφέρει μια διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του, κάλεσε την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Ιουνίου. Αυτό που επρόκειτο να είναι μια κλήση για βοήθεια μετατράπηκε σε ξετύλιγμα μιας εξελιγμένης εγκατάστασης παρασκευής φαρμάκων. Η αστυνομία της κομητείας Suffolk, ανταποκρινόμενη στην κλήση του Leshinsky, ανακάλυψε όχι μόνο στοιχεία διάρρηξης αλλά και ένα πλήρως λειτουργικό εργαστήριο μεθαμφεταμίνης, που παρήγαγε κρυφά όχι μόνο μεθαμφεταμίνη αλλά και άλλες ελεγχόμενες ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της παραισθησιογόνου διμεθυλοτρυπταμίνης.

Η ανακάλυψη ήταν συγκλονιστική: αποκαλύφθηκαν πάνω από 100 κομμάτια εργαστηριακού εξοπλισμού, τεράστιες ποσότητες χημικών αντιδραστηρίων και διαλυτών απαραίτητων για την παραγωγή μεθαμφεταμίνης.

Ο εισαγγελέας του Suffolk, Ray Tierney, δεν μάσησε τα λόγια του όταν περιέγραψε την επιχείρηση, κάνοντας άμεση σύγκριση με το «Breaking Bad», όπου ένας καθηγητής χημείας λυκείου στρέφεται στην παραγωγή μεθαμφεταμίνης. Ο Tierney επαίνεσε τις οξείες παρατηρητικές ικανότητες των αστυνομικών, οι οποίοι, όταν ανταποκρίθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, εντόπισαν γρήγορα τα σημάδια ενός κρυμμένου εργαστηρίου ναρκωτικών. Εξήρε επίσης τις συνεργατικές προσπάθειες των εισαγγελέων και των αρχών επιβολής του νόμου για την προσαγωγή του Leshinsky στη δικαιοσύνη, τονίζοντας τη σημασία της απομάκρυνσης των επικίνδυνων ουσιών που παρήγαγε από τους δρόμους της κομητείας Suffolk.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb